Έκθεση ζωγραφικής για φιλανθρωπικό σκοπό στο Καφέ-Bar BΕΣΠΑΚΙ

του Λεόντιου Πετμεζά

Έκθεση Ζωγραφικής ,Φωτογραφίας ,Bazaar-Vintage Retro με θέμα ”Η άνοιξη της ψυχής μου” διοργανώθηκε από την curator Dr Μαρίνα Γκόντα και την εικαστικό Άννα Κυριαζή στο Καφέ -Μπαράκι BΕΣΠΑΚΙ Αναστασίου Ζίννη 30 στο Κουκάκι από τις 1 ως τις 3 Απριλίου 2023.Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η έκθεση εικαστικών δημιουργών με το ίδιο θέμα από τις 4 Μαρτίου ως τις 31 Απριλίου 2023.

Τα έργα που εκτίθενται περιέχουν ανοιξιάτικους συνειρμούς και περιγράφουν καταστάσεις ανάπλασης αλλά συνθετικά είναι πολυδιάστατα και πολυκύμαντα σε θεματικό επίπεδο. Προβάλλουν έντεχνα διαμετρήματα με μορφικές διατυπώσεις ,ιδεογραφικές ωσμώσεις και φόρμες τονικότητας σχετικές με το επικείμενο θέμα. Tα εκθέματα περιλαμβάνουν ευχάριστες αποδόσεις με ανοιξιάτικες αφηγήσεις και χαρούμενες αναγνώσεις με αναφορές στην διαχρονικότητα της εαρινής εποχής. Διερευνητικά οι συλλήψεις των δημιουργών μπορούν να αποτελούν τον μεσολαβητή για την εισαγωγή του θεατή στο ελεγειακό και ιδιότυπο περιβάλλον της αναγέννησης που προτάσσει η καινοτομία της συγκεκριμένης περιόδου. Πρωταγωνιστεί η διάταξη της φύσης σε ποικίλες στάσεις και στιγμές, πάντα σε οργανική και αδιάσπαστη ενότητα με τον ζωτικό χώρο .Προτάσσεται κυρίως το ενδιαφέρον για την ετερότητα, τον άγνωστο κόσμο και την παραδοχή . Η στοργική ματιά των δημιουργών επιτάσσει και αποζητά να κατανοήσει και να εντρυφήσει το κοινό στα άδυτα της υπόστασής της άνοιξης και να την εξυμνήσει, αποτυπώνοντας το μεγαλείο της απλότητας και της εξύψωσης σε μία προσπάθεια ψυχογράφησης. Η νοσταλγική γενικευμένη ατμόσφαιρα, αναδεικνύει μια ποιητική αύρα που περιβάλλει και επιτείνει την δραματικότητα.

Ανακάμπτει σχεδόν επιτακτικά την ανάγκη για μία τέχνη που σέβεται την κυρίαρχη αισθητική της εικόνας και εμμένει στην εξιδανίκευση και στην ωραιοποίηση. Στόχος είναι να αποτυπωθεί η ευθραυστότητα, η δύναμη και η καθαρότητα. Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Άντζελα Ευθυμιάδη, Άννα Κυριαζή, Βασιλική Μάγκα, Stella Meli, Βίλ Παλιός, Λουκιάνα Παπαδοπούλου, Λεόντιος Πετμεζάς, Βασιλική Πετρακοπούλου, Αικατερίνη Τζίντζιρα, Μαρία Υφαντίδου, Πόλυ Βερτζιώτη.

Μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό!

About Post Author