Ο 46χρονος “αρχηγός” Jose Alejandro, o 42χρονος John Jairo και ο 46χρονος Rafael Alexander, είναι οι τρεις διαβόητοι καταζητούμενοι Κολομβιανοί διαρρήκτες τραπεζών, που τον περασμένο Ιούλιο άδειασαν 5 θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Σμύρνη.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τους Κολομβιανούς διαρρήκτες. Στο πρώτο βίντεο φαίνονται δύο από τους κακοποιούς να περπατούν μαζί, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στο δεύτερο βίντεο φαίνεται να περνά και ο τρίτος.

Στο τρίτο βίντεο, από άλλη κάμερα ασφαλείας, φαίνονται οι τρεις Κολομβιανοί διαρρήκτες να κάθονται στην καφετέρια απ’ όπου κατόπτευαν το υποκατάστημα της τράπεζας, προκειμένου να οργανώσουν με κάθε λεπτομέρεια τη διάρρηξη και να αδειάσουν τις 5 θυρίδες.

Το χρονικό της κινηματογραφικής διάρρηξης

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές, οι διαρρήκτες από την Κολομβία, έπειτα από την άφιξή τους στην Ελλάδα επισκέφτηκαν τέσσερα υποκαταστήματα τραπεζών, σε Μαρούσι, Κηφισιά, Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη. Πριν προχωρήσουν στο “χτύπημα” τους, φρόντισαν να ελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας σε διαφορετικές τράπεζες, για να επιλέξουν τον ευκολότερο στόχο.

Αφού κατέληξαν στο υποκατάστημα της οδού 25ης Μαρτίου, έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Επί τρείς διαδοχικές ημέρες, παρακολουθούσαν την τράπεζα, χαρτογραφώντας λεπτομερώς τους χώρους του υποκαταστήματος, τον αριθμό των υπαλλήλων και τον τρόπο που λειτουργούσε το σύστημα ασφαλείας. Για να μην αφήνουν ίχνη, προχώρησαν στην ενοικίαση αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα προμηθεύτηκαν νέες, “επιχειρησιακές” τηλεφωνικές συνδέσεις.

Διαφορετικά δρομολόγια διαφυγής

Σε διαφορετικό χρόνο, προς τρεις κατευθύνσεις, έφυγαν οι διαρρήκτες, αμέσως μετά το άνοιγμα των θυρίδων, το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου. Οι δράστες που φορούσαν μάσκα για τον κορονοϊο, μπήκαν διαδοχικά στο υποκατάστημα παριστάνοντας του πελάτες, μετά τις 09:30 το πρωί και αποχώρησαν μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι.

Συναντήθηκαν σε σημείο, μακριά από την τράπεζα, έχοντας εντωμεταξύ τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Όση ώρα βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα, κατάφεραν να προσπεράσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, φτάνοντας μέχρι τον χώρο του θησαυροφυλακίου.

Άνοιξαν συνολικά 5 θυρίδες, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά, αξίας περίπου 50.000 ευρώ.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author