Τελετή απονομής βραβείων στίχου 2023 της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΙΛΙΣΙΑ έλαβε χώρα η τελετή απονομής των βραβείων στίχων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος που συνδιοργανώνουν με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή και τον εκδότη του περιοδικού “Μετρονόμος’ του Θανάση Συλιβού.

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο ΧΡΗΣΜΟΣ – Φλώρα Χρυσού (απενεμήθη από τον Γιώργο Αλτή, μουσικοσυνθέτη)

2ο ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ – Ελένη Χουσνή (απενεμήθη από τον Θανάση Συλιβό, εκδότη του περιοδικού “Μετρονόμος”)

3ο Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΥΟ ΑΔΕΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – Μαριλένα Χριστοφίδου (απενεμήθη από τον Αντώνη Κόντο, ερευνητή Ελληνικού τραγουδιού, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε.)

ΕΠΑΙΝΟΙ

ΘΑΛΑΣΣΑ – Αριστοτέλης Κτενάς (απενεμήθη από το Γιάννη Βολιώτη, σεναριογράφο, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.)

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ – Ελένη Παπαθανασοπούλου (απενεμήθη από τη Νούλη Τσαγκαράκη, συγγραφέα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Πανελλήνιας Εταιρείας Λογοτεχνών)

Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ – Ελένη Γιανέλλη (απενεμήθη από τον Θάνο Τσάμπρα, συγγραφέα-σεναριογράφο, μέλος της Ε.Σ.Ε.)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΧΡΗΣΜΟΣ Φλώρα Χρυσού (απενεμήθη από την Ευθυμία Καραγιαννοπούλου, θεατρολόγο-αοιδό, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε.)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ – Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Ελένη Παπαθανασοπούλου (απενεμήθη από τον Γιώργο Τζιβελέκη, μουσικοσυνθέτη-σεναριογράφο, μέλος της Ε.Σ.Ε.)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ – ΧΡΗΣΜΟΣ Φλώρα Χρυσού (απενεμήθη από τη Φλωρεντία Ρήγα, εκπαιδευτικό-μουσικοσυνθέτη, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε.)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ – ΧΡΗΣΜΟΣ Φλώρα Χρυσού (απενεμήθη από την Ανδρεάνα Σαπρίκη, εκπαιδευτικό-σεναριογράφο, μέλος της Ε.Σ.Ε.)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑΣ – ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ – Ελένη Χουσνή (απενεμήθη από την Τζένη Κοσμίδου, σεναριογράφο, Γενική Γραμματέα της Ε.Σ.Ε./  Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ – Ελένη Παπαθανασοπούλου (απενεμήθη από την Κατερίνα Καράμπελα, δημοσιογράφο, Συντονιστική Επιτροπή Αθηνών της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. / Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΥΟ ΑΔΕΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – Μαριλένα Χριστοφίδου (απενεμήθη από τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη, δημοσιογράφο/Κανάλι 1) / ΘΑΛΑΣΣΑ – Αριστοτέλης Κτενάς (απενεμήθη από τον Παύλο Ανδρία, δημοσιογράφο, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε.)/

Προτού αρχίσει η απονομή των βραβείων στους διακριθέντες ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρος Κακαβάς κάλεσε επί του βήματος τον Αδαμάντιο Πετρίτση συν-σκηνοθέτη των πέντε ντοκιμαντέρ “Από το Μικρό στο Μεγάλο” – Στιχουργοί και συγκεκριμένα για τους Βίρβο-Παπαγιαννοπούλου-Βασιλειάδη (Τσάντα)-Κολοκοτρώνη και Τσώτου και τους σεναριογράφους Ανδρεάνα Σαπρίκη (Κολοκοτρώνη-Παπαγιαννοπούλου) και Αλέξη Γιαννούλη (Τσώτου) προκειμένου όλοι μαζί να τιμήσουν τον ερευνητή του Ελληνικού τραγουδιού Αντώνη Κόντο εκ Λιβαδειάς που συνέβαλε σημαντικά στην εκπόνηση των πέντε αυτών επεισοδίων τόσο ως ερευνητής αλλά και ως ομιλητής.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε. κάλεσε τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή, υπεύθυνο για την εκπόνηση των μελοποιήσεων, επί του βήματος και μαζί τίμησαν για την δημιουργική συμβολή τους στη μελοποίηση των διακριθέντων στίχων τους μουσικοσυνθέτες Φώτιο Αποστολάρα και Πέννυ Μπινιάρη.

Μετά την απονομή αναγνώστηκε από τους βραβευθέντες ένα  τραγούδι τους και από τους Χρήστο Παπουτσή, Μαρία Μαλταμπέ και Νίκο Σκουλά για λογαριασμό της Μαρίνας Μιχαήλ Χρηστάκη από δύο ποιήματα. Η Μαρία Μαλταμπέ ανέγνωσε και το τραγούδι της βραβευθείσας Ελένης Χουσνή που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή και εκπροσωπήθηκε από τον εκδότη της Γιάννη Χουτόπουλο.

Μετά την απονομή το λόγο έλαβαν οι Ευαγγελία Λιάπη και Κατερίνα Καράμπελα, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπή Αθηνών, της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε., που αναφέρθηκαν ευσύνοπτα στις επικείμενες δράσεις της Λέσχης όπως η ημερίδα για τη διασκευή λογοτεχνικού έργου στην ΠΕΛ από τους Αλέξανδρο Κακαβά, Ρένα Ρίγγα και Γιάννη Βολιώτη και εν συνεχεία η Φωτεινή Σωτήρχου, καλλιτεχνική επιτροπή Ηλιούπολης της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. η οποία αναφέρθηκε στον επιτυχημένο 1ο Σχολικό Διαγωνισμό Ελληνικού Διηγήματος που διεξήχθη πέρσι στην Ηλιούπολη υπό την αιγίδα της Ε.Σ.Ε.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους η Τζένη Κοσμίδου, γενική Γραμματέας της Ε.Σ.Ε., ο Γιάννης Βολιώτης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε., τα μέλη της Ε.Σ.Ε. Θάνος Τσάμπρας, Κλεοπάτρα Σβανά, Ανδρεάνα Σαπρίκη, Αλέξης Γιαννούλης μετά της Φένιας Καράμπελα, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε., Γιώργος Τζιβελέκης, Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Νίκος Σκουλάς, Νίκος Γιαννίκας μετά της Σειρήνας Κικοδήμα, Χρήστος Αρφάνης, Ειρήνη Λουκάτου, τα μέλη της Λέσχης Τέχνης και πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. Ευαγγελία Λιάπη και Κατερίνα Καράμπελα, Συντονιστική Επιτροπή Αθηνών, Μάνος Πολυκρέτης και Μαρία Παπαφράγκου, Συντονιστική Επιτροπή Ηλιούπολης, Γιώργος Παντελιάς, Συντονιστική Επιτροπή Νάξου, Ερρίκος Αναγνωστόπουλος, Μιχάλης Μαρκάκης, Άννυ Λούλου, Γιώργος Αλτής, Θανάσης Συλιβός, Φλωρεντία Ρήγα, Παύλος Ανδρίας, Γιώργος Καραγεώργος, Χρήστος Παπουτσής, Μαρία Μαλταμπέ, Ευθυμία Καραγιαννοπούλου, Χριστίνα Δούσμανη, Σαράντης Ραυτόπουλος, Βάνα Κάλτσιου μετά του Ερνέστου Βουτσίνου και οι τιμηθέντες Αντώνης Κόντος, Πέννυ Μπινιάρη και Φώτιος Αποστολάρας.

Οι βραβευθείσες Φλώρα Χρυσού, Μαριλένα Χριστοφίδου, Ελένη Γιανέλλη μετά της οικογενείας της, Ελένη Παπαθανασοπούλου μετά της κυρίας Αφροδίτης Παπαγιαννοπούλου-Κατσούλη και Αριστοτέλης Κτενάς μετά της συζύγου του.

Μεταξύ άλλων ο παραγωγός και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΠΚΤΒΠ Δημήτρης Γεωργιάδης, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, η συγγραφέας Νούλη Τσαγκαράκη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΠΕΛ, η ηθοποιός Ελένη Ρεπούσκου, η Σοφία Λαλαδάκη, ο Σπύρος Κοντογιώργης μετά της συζύγου του Ντίνας, η Άσπα Στάμου, ο Κώστας Μαγγόπουλος μετά της συζύγου του Τασίας, η Δέσποινα Νιάρου με την κόρη της Μαρία Σπάρου, ο Ανδρέας Ανδρέου, η Στυλιανή Γρίβα μετά της κόρης της κ.ά.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Αλέξανδρος Κακαβάς, Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος 

Κινηματογράφηση από τον Αδαμάντιο Πετρίτση, μέλος της Ε.Σ.Ε.

Φωτογραφίες από τον Γιάννη Γκογκόπουλο, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

About Post Author