«Μια αγκαλιά για το Alzheimer»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer,
η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ»,
διοργανώνει ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:

«Μια αγκαλιά για το Alzheimer»

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
στην Αίγλη Ζαππείου,
αίθουσα «Prive»

17:00 – 21:00

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Η νόσος Alzheimer είναι η συνηθέστερη μορφή άνοιας και η κύρια αιτία αναπηρίας στην Τρίτη Ηλικία.

Μόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται πως υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με άνοια, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός των νοσούντων ξεπερνά τα 60.000.000.
Εκτιμάται ότι στη χώρα μας το 2030 ο αριθμός των ασθενών με άνοια θα φτάσει τα 276.000 άτομα, ενώ το 2050 τα 365.000 άτομα. Παγκοσμίως περίπου 40.000.000 πάσχουν από τη νόσο και καταγράφονται 600.000 καινούργια περιστατικά ετησίως.

Η άνοια αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ιατρικές και κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας, καθώς ο αριθμός ασθενών, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, προβλέπεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2050, ιδιαίτερα λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής δίνοντας μεγαλύτερες διαστάσεις στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Alzheimer, ενώ οι θάνατοι από καρδιαγγειακές παθήσεις μειώνονται, οι θάνατοι από τη νόσο του Alzheimer, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν διπλασιαστεί. Εκτιμάται, ότι ένας στους τρεις ηλικιωμένους πεθαίνει με νόσο του Alzheimer ή κάποια άλλη μορφή άνοιας.

Η άνοια έχει τεράστιο οικονομικό κόστος για τη χώρα μας, καθώς ι το συνολικό κόστος της νόσου (άμεσο και έμμεσο) υπερβαίνει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Για τους ασθενείς που ζουν με τη νόσο του Alzheimer και τους φροντιστές τους, η καθημερινότητα είναι γεμάτη προκλήσεις και δυσκολίες που συχνά γίνονται ιδιαίτερα πιεστικές ενώ το οικονομικό βάρος της νόσου είναι αβάσταχτο. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση αναφορικά με την άνοια, μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με νόσο του Alzheimer και των φροντιστών τους και να προσφέρουν ανακούφιση σε χιλιάδες οικογένειες.

Από το 2001, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ», προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τη νόσο του Alzheimer, επικεντρώνει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού αναφορικά με τη νόσο και δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς με άνοια και στους φροντιστές τους, να εισακούονται, να «αγκαλιάζουν» τη νόσο και να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή και ανεξάρτητη διαβίωση, συνεχίζοντας να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής κατά τη διάρκεια της νόσου.

Η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία, η στήριξη της οικογένειας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς και των φροντιστών του, είναι οι βασικοί στόχοι του Νέστορα.

Ετησίως, περισσότεροι από 7.000 ηλικιωμένοι ωφελούνται από τις δωρεάν, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του Νέστορα, ενώ τουλάχιστον 250 ασθενείς με άνοια, νοσηλεύονται στην Κλινική Βραχείας Νοσηλείας, του Κέντρου Alzheimer, του Νέστορα.

Ο Νέστορας εντάσσεται στο πρόγραμμα αποασυλοποίησης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ», και χρηματοδοτείται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ»
https://www.nstr.gr/
https://www.facebook.com/nstr.gr/

Εταιρικό προφίλ «Ο Νέστωρ» | κατεβάστε εδώhttps://we.tl/t-nyl3oBYNyA

Περισσότερες πληροφορίες:
Κα Γιώτα Τσόκη, (Υπεύθυνη Γραμματείας Διοίκησης)
στα τηλέφωνα: 210 82 35 050 | 210 82 35 620
(Κέντρo Alzheimer Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ»)
Email: contact@nstr.gr

Αίγλη Ζαππείου
Eίσοδος από Βασ. Όλγας
Tηλ.: 210 33 69 300
Διαθέσιμο Parking

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours