Πέθανε ο σκηνοθέτης και κινηματογραφικός παραγωγός Γιώργος Ζερβουλάκος

Πέθανε, σε ηλικία 90 χρονών, ο σκηνοθέτης και παραγωγός Γιώργος Ζερβουλάκος αφήνοντας πίσω του ένα πλούσιο έργο αποτελούμενο από ταινίες, ντοκιμαντέρ, παραγωγές και αλλά και βιβλία.

Γεννημένος το 1933, στο Γεράκι της Λακωνίας, ο Γιώργος Ζερβουλάκος σκηνοθέτησε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους μεταξύ των οποίων και οι «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Το σπίτι της ηδονής», «Υποβρύχιο Παπανικολής», «Λυσιστράτη», «Το σπίτι στους βράχους», «Γυμνοί στο χιόνι», «Κεντρί», «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο» με πρωταγωνιστή τον Νίκο Ξανθόπουλο κ.α.

Επιπλέον είχε κάνει παραγωγές στις ταινίες «Αρης Βελουχιώτης» σε σκηνοθεσία Φώτου Λαμπρινού, «Κόντρα» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Σερντάρη, «Ρεμπέτικο» και «Oh Babylon» σε σκηνοθεσία Κώστα Φέρρη και «Mozart΄s Requiem» σε σκηνοθεσία Ζοάο Κορέα , υπέγραψε, ως παραγωγός και σκηνοθέτης περισσότερα από 200 ντοκιμαντέρ πολιτικού, ιστορικού, κοινωνικού και τουριστικού περιεχομένου ενώ είχε γράψει και τα βιβλία «Η βασίλισσα των τζιτζικιών» και «Εν Τριπόλει 1949».

Στο συλλυπητήριο μήνυμα του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναφέρει: «Ο Γιώργος Ζερβουλάκος υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα: σκηνοθέτης, παραγωγός, συγγραφέας. Κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970 συνδέθηκε ως σκηνοθέτης με τον λεγόμενο εμπορικό κινηματογράφο. Η «Λυσιστράτη» και το «Υποβρύχιον Παπανικολής» έγιναν επιτυχίες. Το 1966 στον επίλογο της σκηνοθετικής καριέρας του, η ταινία «Με τον Ορφέα τον Αύγουστο» ήταν ίσως η πιο δημιουργική στιγμή του. Παραγωγικότατος υπήρξε ως σκηνοθέτης και στο ντοκιμαντέρ.Ο Γιώργος Ζερβουλάκος ως παραγωγός συνεργάστηκε με τον Κώστα Φέρρη, τον Φώτο Λαμπρινό, τον Βαγγέλη Σερντάρη και άλλους δημιουργούς.Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά του στον γιο του Τάκη και στην υπόλοιπη οικογένειά του.»

Η κηδεία του θα γίνει η Μ. Δευτέρα στις 4:30 μ.μ. στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

About Post Author