Με πολύ γρήγορους ρυθμούς γίνονται οι εργασίες για να ανοίξει σύντομα η Εθνική Πινακοθήκη, της οποίας τα εγκαίνια προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στις 25 Μαρτίου. Μια σύντομη επίσκεψη πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, η οποία και ανακοίνωσε την ημερομηνία για τα μεγάλα εγκαίνια.

Εθνική Πινακοθήκη: Όλες οι εργασίες για τα εγκαίνια του Μαρτίου

Απομένουν λίγες ακόμα βασικές εργασίες για να ολοκληρωθεί το κτίριο. Σταδιακά, ξεκινάει η διαρρύθμιση και η διακόσμηση του εξωτερικού χώρου, τα οποία θα πραγματοποιηθούν όταν ολοκληρωθούν οι εσωτερικές εργασίες. Παράλληλα, συνεχίζεται το έργο των ψηφιακών προγραμμάτων, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, από την επένδυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

εθνική πινακοθήκη εγκαίνια και εργασίες

Επιπλέον, εντός ημερών θα αναρτηθεί ο διαγωνισμός για τη λειτουργία του εστιατορίου, ενώ λίγες ακόμη εργασίες χρειάζονται για την ολοκλήρωση του υαλοστασίου, που θα καλύπτει το Β κτήριο. Στο κεντρικό φουαγέ της Πινακοθήκης, θα τοποθετηθούν ξύλινες επενδύσεις, ενώ στους ξύλινα δάπεδα έχουν τοποθετηθεί, επίσης, στους ορόφους. Στο αμφιθέατρο, σύντομα θα γίνει η τοποθέτηση καθισμάτων για την τελική ολοκλήρωσή του, καθώς ήδη έχουν εγκατασταθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι ξύλινες επενδύσεις.

Σημαντικό είναι η διαμόρφωση των χώρων των εκθέσεων, οι οποίοι χώροι, επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθούν λίαν συντόμως. Σύμφωνα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, οι εργασίες συνεχίζονται και θα συνεχίζονται κανονικά. Όπως δήλωσε και η ίδια: «παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των πρόσθετων μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά. Η ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης και ανακαίνισης της Εθνικής Πινακοθήκης είναι έργο απόλυτης προτεραιότητας, ώστε στις 25 Μαρτίου 2021 να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της, όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

εθνική πινακοθήκη εγκαίνια και εργασίες

Πηγή:youfly.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours