Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου: Κρύο, γιορτή, events και bazaar για σένα

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου ημέρα ακόμη μιας καθαρά γυναικείας γιορτής. Της Αγίας Άννης και όλο και κάποια φίλη θα έχεις που να γιορτάζει, μην την ξεχάσεις…

Αρχή εβδομάδας, με τα Χριστούγεννα πλέον να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, καθώς κάθε ημέρα όλο και ένα δένδρο της πόλης ανάβει, όλο και περισσότερα bazaars ανοίγουν για να εξυπηρετήσουν φιλανθρωπικούς και όχι μόνο σκοπούς.

Ο καιρός παραμένει ο ίδιος. Με τα σύννεφα στην Αθήνα να πυκνώνουν και να οδηγούν σε τοπικές βροχές, αλλά τίποτα το ακραίο. Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 έως 16 και από 6 έως 13 βαθμούς, αντίστοιχα.

Βραδιά με πολλά αστέρια

Η στήλη συνεχίζει να φορά τα γιορτινά της και να διαφοροποιείται λόγω των ημερών. Σήμερα, στις 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής, γίνεται και η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να βραβεύονται οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς, όπως τους ψήφισαν οι αθλητικοί Συντάκτες.

Αντετοκούνμπο, Τσιτσιπάς, Στεφανίδη, Σάκαρη, γυναικεία και ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, καθώς και η ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, είναι μερικά από τα ονόματα υποψήφια προς βράβευση.

Η Αθήνα φωτίζει το δένδρο της αύριο Τρίτη 10 Δεκεμβρίου με Έλενα Παπαρίζου και άλλους καλλιτέχνες να δίνουν το παρών και το ρυθμό, αλλά και στη Θεσσαλονίκη ανοίγει τις πύλες του ο Αστερόκοσμος, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Goran Bregovic λίγο πριν τις γιορτές θα βρίσκεται αύριο Τρίτη και την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στο Christmas Theater έτοιμος να σε ξεσηκώσει με τη μουσική των Βαλκανίων.

Εμείς προτείνουμε εσύ επιλέγεις.

 

Οι Έλληνες και ο ελληνικός έρως
Συγγραφέας: Davidson James
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Τιμή: 28,62 ευρώ 
Αριθμός Σελίδων: 792

Σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στις 19:30, παρουσιάζεται στο Μουσείο Ηρακλειδών, το βιβλίο του James Davidson ««Οι Έλληνες και ο ελληνικός έρως» (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια).

Φυσιολογικό πάθος που ολοκληρωνόταν με τη σωματική συνεύρεση ή εξιδανικευμένη, πνευματική έλξη – ποιος ήταν ο αληθινός χαρακτήρας του Έρωτα ή της Φιλίας των Ελλήνων;

Αναψηλαφώντας ένα πλήθος πηγών-από την ποίηση, το θέατρο, την ιστορία και τη φιλοσοφία μέχρι τη μυθολογία και την εικονογραφία– ο James Davidson ζωντανεύει ένα φαινόμενο που δεν έχει πάψει να είναι επίμαχο από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

  • Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο, Αθήνα, τηλ. 2103461981

Πάμε θέατρο!

Η θεατρική παράσταση «Αναδρομή γάμου», σε κείμενο και σκηνοθεσία Σταύρου Καλλιγά, στον τεχνοχώρο «Εργοτάξιον» ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15.

Η υπόθεση:

Ένας επαγγελματικά επιτυχημένος άντρας, που περνάει κρίση μέσης ηλικίας. Μία σύζυγος που ζητάει την προσοχή του άντρα της.

Ένας ψυχολόγος-δραματοθεραπευτής που ονειρεύεται την αναγνώριση μιας «πρωτοποριακής» μεθόδου του και μία όμορφη γραμματέας που ψάχνει από κάπου να πιαστεί.

Τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες σε μία ιστορία γεμάτη κωμικοτραγικές ανατροπές, γέλιο, αλλά και συγκίνηση.

Παίζουν: Τάσος Αντωνίου, Κατερίνα Φελλά, Κωνσταντίνος Μπάζας, Μένια Μαθιουδάκη

Εισιτήρια: 12€ (κανονικό), 7€(μειωμένο και ομαδικό για γκρουπ άνω των 8 ατόμων).

  • Τεχνοχώρος «Εργοτάξιον», Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνης), τηλ. 6983930220.

Το στέκι σου για σήμερα

Σήμερα ο χώρος που σου προτείνουμε να πιεις το καφεδάκι σου είναι το νέο brand, που έχει κατακτήσει την Αθήνα και όχι μόνο, οι «Κουλουράδες».

Στο κατάστημα του Παγκρατίου σε περιμένει και Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Nespresso.

Σήμερα Δευτέρα από τις 8:00 έως τις 12:00, με κάθε έναν καφέ nespesso και ένα κουλούρι, παίρνεις μέρος στην κλήρωση για να κερδίσεις πλούσια δώρα της nespresso!

  • Κουλουράδες (Παγκράτι), Υμηττού 82, Αθήνα, τηλ. 21 3099 4713

Πάμε σινεμά!

Για «ψαγμένο» σινεμά στο Gimme Shelter Film Festival προβάλλεται σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, η ταινία: «Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης», σε σκηνοθεσία Ηλιάνας Δανέζη.

Η υπόθεση:

Το 1974, οι νεαροί φίλοι από το Ίλιον της Δυτικής Αττικής σχηματίζουν το γκρουπ Tα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης.

Γράφουν μουσική, παίζουν σε αυτοσχέδια προβάδικα, κάνουν πράξη τη δική τους «επανάσταση» και ηχογραφούν τα τραγούδια του ενός και μοναδικού τους δίσκου.

Ενός δίσκου, που ακολούθησε μια μοναχική και ανεξέλεγκτη πορεία, από τις προθήκες των λιγοστών δισκάδικων της Αθήνας στις συλλογές συλλεκτών από όλα τα μέρη του κόσμου, αλλά και στα αυτιά μουσικών παραγωγών από την Αμερική.

Το 2009, στελέχη της δισκογραφικής εταιρείας του Jay Z αναζήτησαν τον Θανάση Αλατά, μέλος της μπάντας και συνθέτη πολλών από τα τραγούδια του δίσκου, ζητώντας του την άδεια να χρησιμοποιήσουν τμήμα ενός εκ των τραγουδιών του.

Κάπως έτσι το «Κάποια μέρα στην Αθήνα» γίνεται τμήμα του «Run this Town» της Rihanna, σε παραγωγή Jay Z και Kanye West, κατακτώντας μάλιστα, το 2010, το βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Hip Hop Song!

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30, και η τιμή του εισιτηρίου είναι 7€.

Στις 22:00 θα προβληθεί η ταινία «Τα 4 επιπέδα της ύπαρξης – The 4 levels of existence»-Doc Film (75’)

  • Gimme Shelter Film Festival, Λιοσίων 205, Αθήνα, τηλ. 21 1411 2500

Βραδιές με ταινίες στο σπίτι

Αν θελήσεις να μείνεις σπίτι και να χαλαρώσεις στον καναπέ σου η ΕΡΤ2, προβάλλει απόψε στις 23:00, το ντοκιμαντέρ της Ελένης Αλεξανδράκη: «Κωστής Παπαγιώργης, ο πιο Γλυκός Μισάνθρωπος».

Ντοκιμαντέρ του 2018, που αφορά στη ζωή και το έργο του σημαντικού συγγραφέα Κωστή Παπαγιώργη.

  • ΕΡΤ2, 23:00, Κωστής Παπαγιώργης, ο πιο Γλυκός Μισάνθρωπος

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Φωταγώγηση της πόλης στην Πλ. Συντάγματος

Η Ζέτα Μακρυπούλια καλωσορίζει όσους θα βρεθείτε στην Πλατεία Συντάγματος σε μία πολύ γεμάτη και λαμπερή βραδιά με πολλές-πολλές εκπλήξεις!

Η Athens Big Band υποδέχεται την Έλενα Παπαρίζου, τον Ίαν Στρατή και την Idra Kayne, που είναι έτοιμοι να σε ξεσηκώσουν με τις εμφανίσεις τους, ενώ το ρυθμό θα δώσουν οι Batala Atenas.

Highlight της βραδιάς το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Μην το χάσεις!

  • Πλατεία Συντάγματος, Σύνταγμα, Αθήνα.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Notos Com στην Κάτω Κηφισιά

Και επειδή τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλο και κάτι σου λείπει και θέλεις να το συμπληρώσεις ή να το αποκτήσεις, σου μένουν δύο ημέρες σήμερα και αύριο, για το μεγάλο X’mas Beauty Bazaar, του Ομίλου Notos Com.

Αυτό το Βazaar θα το λατρέψεις για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές στους γνωστούς και δημοφιλείς οίκους καλλυντικών της αγοράς, με ακόμα περισσότερα brands.

Στο Notos Outlet στην Κάτω Κηφισιά, από τις 11 το το πρωί έως τις 20:00.

  • Notos Outlet, Μενεξέδων 6, Κάτω Κηφισιά, τηλ. 21 1188 7341

Goran Bregovic and His Wedding and Funeral Band

Μια γιορτή συναισθημάτων. Μια γιορτή γεμάτη με ήχους γνώριμους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά σου τραγούδια. Ο διάσημος συνθέτης Goran Bregovic έρχεται στην Αθήνα για να γιορτάσει τη δύναμη της μουσικής!

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα)

  • VIP ζώνη: 58€,
  • A ζώνη: 48€
  • Β ζώνη: 40€

Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας)

  • Γ ζώνη: 32€
  • Δ ζώνη: 26€
  • Ε ζώνη: 18€, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 13€

Christmas Theater, Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου (Βεϊκου)

  • Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι, τηλ. 21 1770 1700

Αστερόκοσμος 2019 στη Θεσσαλονίκη

Ζήσε τη μαγεία με 7€! Κι αυτές τις γιορτές ο Αστερόκοσμος σε περιμένει για ατέλειωτες στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού στο μεγαλύτερο στεγασμένο Χριστουγεννιάτικο πάρκο, στην TIFHelexpo!

Παιχνίδια, Συναυλίες, Δράσεις, Αη-Βασίλης, Bubble Show.. Όλα μόνο με 7€!

Από σήμερα Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, από τις 5 το απόγευμα, ταξίδεψε στα Αστέρια με την Κατερίνα Στικούδη, την Τάμτα και τον Κώστα Μαρτάκη!

Με δωρεάν parking στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

  • TIF Helexpo, Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 029 1111

Fermo Mel is coming to town Θεσσαλονίκη

Ένας από τους πιο αγαπητούς φίλους και μουσικούς που πέρασαν από την πόλη της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια επιστρέφει για λίγες ημέρες και δεν πρέπει να αφήσεις την ευκαρία να πάει χαμένη.

Σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στις 21:30 ο Ισπανός Fermin Fermo Mel θα είναι ο εκλεκτός καλεσμένος της Duende Jazz Orchestra, σε μία βραδιά γεμάτη jazz μελωδίες με πρωταγωνιστή το σαξόφωνο.

Η είσοδος στοιχίζει 4€ (επιπλέον, στο πρώτο ποτό)

  • Duende Jazz Bar, Καλαποθάκη 16, Θεσσαλονίκη, τηλ. 694 650 3164

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και εκτός από τις βόλτες το σπίτι πρέπει να αρχίσει να μυρίζει χριστουγεννιάτικες γεύσεις…

 

της Αγγελική Βύζικα

Πηγή:coverstory.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours