«Χαστούκι» σε Μητσοτάκη από τον αντιπρόεδρο του Renew για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ

Ο αντιπρόεδρος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας Renew Europe κατήγγειλε τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και την ανελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ηχηρό «χαστούκι» δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου από τον αντιπρόεδρο της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Renew Europe, στην οποία πρόσφατα εντάχθηκε ο Γιώργος Κύρτσος.

Ο Μαλίκ Αζμανί κατήγγειλε με τον πιο εμφατικό τρόπο την κατρακύλα της Ελλάδας σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται – όπως φάνηκε κι από πλάνο της κάμερας που γύρισε πάνω του – εμφανώς προβληματισμένος.

«Αξίες κι αρχές βρίσκονται υπό επίθεση. Θα είμαι ειλικρινής κύριε πρόεδρε, όπως είμαι πάντα. Μας προβληματίζει, μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των Μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά στα ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι σημαντικά κύριε πρωθυπουργία να υπάρχει πολυφωνία και ελευθερία. Πρόσφατα στην ομάδα Renew Europe υποδεχθήκαμε ένα έγκριτο Έλληνα βουλευτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαλίκ Αζμανί και πρόσθεσε: «Η φωνή των εκλεγμένων θα πρέπει να ακούγεται πάντα σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης. Δεν χρειάζεται να δούμε ακόμα μια φορά έναν Ευρωπαίο ηγέτη που θα καταπατά την αποτυχία. Όπως έλεγε και ο Σωκράτης «ο αποτυχημένος χρησιμοποιεί τη διαστρέβλωση όταν σταματά η συζήτηση». Νομίζω ότι δεν είναι δυνατόν να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων μελών της πολιτικής σας οικογένειας . Θα πρέπει να το σταματήσετε αυτό κύριε πρωθυπουργέ και να το σταματήσετε τώρα. Κρατήστε ζωντανή την υπερήφανη ελληνική παράδοση του δημόσιου διαλόγου και τότε θα έχετε πάντα στο πλευρό σας την ομάδα Renew έτσι ώστε να είμαστε ενωμένοι και να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές κρίσεις».

About Post Author