Κλιμακώνονται οι πολιτικές πιέσεις από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει με την κατανομή της χρηματοδότησης για την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι”, καθώς στη λίστα περιλαμβάνονται ανύπαρκτα σάιτ όπως το protieidisinews.blogspot.com, συμφερόντων του Μένιου Φουρθιώτη. Το εν λόγω blog είχε όλο και όλο περιεχόμενο το banner της καμπάνιας και μια είδηση για τον κοροναϊό.

Τι γεγονός έχει ξεσηκώσει από χθες θύελλα ενώ το θέμα έχει λάβει διαστάσεις και για ακόμη μία σημαντική παράμετρο, ότι δηλ. ναι μεν δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα αλλά σ’ αυτή δεν αναφέρονται τα ποσά.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε ευθέως την παραίτηση του κ. Πέτσα επισημαίνοντας πώς “η αποκάλυψη της λίστας των μέσων που χρηματοδοτήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει πως η μόνη σκοπιμότητά της ήταν ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των Μέσων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ αρνήθηκε εκ νέου να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το πώς κατανεμήθηκαν τα 20 εκατ. ενώ επιβεβαιωσε ότι ο λόγος για τον οποίο αποκλείστηκε το «Documento» από την καμπάνια είναι το περιεχόμενό της.

Το media shop που ανέλαβε να μοιράσει τα εκατομμύρια ευρώ της καμπάνιας της κυβέρνησης για τον κοροναϊό ακόμη και σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, δήλωσε πάντως αναρμόδιο να απαντήσει για τις επιλογές. Σε επίσημη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το documentonews.gr με τον κ. Μιχάλη Γκάλγκο, CEO της Initiative δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για ποιόν λόγο έδωσε χρήματα στο παντελώς άγνωστο blog.

«Αυτή τη στιγμή δεν το έχω υπόψη μου, θα το εξετάσω και θα σας πω», απάντησε ο κ. Γκάλγκος ενώ πρόσθεσε ότι στις ερωτήσεις που του απευθύνονται δεν μπορεί να απαντήσει, ενώ επικαλέστηκε ένα «σύμφωνο εμπιστευτικότητας» που «υπογράφει η εταιρεία με κάθε πελάτη». Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, με την ελληνική κυβέρνηση.

Χαρίτσης: Κατέρρευσαν τα προσχήματα, να παραιτηθεί ο κ. Πέτσας

Μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία κάνει λόγο για δώρα σε «ημετέρους» και χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Χαρίτσης επισημαίνει: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί να δώσει απαντήσεις και συγκεκριμένα στοιχεία για τα 20 εκατ. ευρώ, ομολόγησε επί της ουσίας ότι τα χρήματα των φορολογουμένων μοιράστηκαν κατά το δοκούν, χωρίς κριτήρια αναγνωσιμότητας, αριθμού εργαζομένων και επιχειρηματικής βιωσιμότητας» αναφέρει, υπογραμμίζοντας πως «είναι προφανές ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να κάνει δώρα σε “ημετέρους” και ταυτόχρονα διά του οικονομικού εκβιασμού να χειραγωγήσει τα Μέσα».

«Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε κυνικά πως στην περίπτωση του Γ.Γ. Τουρισμού, κ. Λούλη, δεν συνιστά πρόβλημα το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει παραβιάσει το νόμο, διορίζοντας κάποιον χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο σε μια θέση που αυτό είναι προαπαιτούμενο», συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης κάνοντας λόγο για «θεσμική παρεκτροπή» και «πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος» που «φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

«Εφόσον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέλαβε να κάνει τη βρώμικη δουλειά, τώρα που κατέρρευσαν όλα τα προσχήματα και οι δικαιολογίες, το μόνο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά το φιάσκο να παραιτηθεί ο κ. Πέτσας

Νωρίτερα το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στο ίδιο μήκος κύματος (Δείτε πιο πάνω την απάντηση Πέτσα) με την οποία έκανε λόγο για φιάσκο και ζητούσε την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Η αποκάλυψη της λίστας των Μέσων που χρηματοδοτήθηκαν με πρόσχημα την πανδημία από την κυβέρνηση, επιβεβαιώνει πως η μόνη σκοπιμότητά της ήταν ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των Μέσων για τη δημιουργία ενός μηχανισμού κυβερνητικής προπαγάνδας σε βάρος της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει με ποια λογική και με ποια κριτήρια πήραν δημόσιο χρήμα δεκάδες ανύπαρκτα – στην κυριολεξία – Μέσα, όπως το blog του κ. Φουρθιώτη, που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2020, όταν δηλαδή δίνονταν τα χρήματα, το περιβόητο menta.gr, το οποίο δεν υφίσταται και σχετικός ιστότοπος είναι προς πώληση και δεκάδες άλλες απίθανες ιστοσελίδες με μηδενική επισκεψιμότητα.

Μετά από αυτό το πρωτοφανές φιάσκο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δύο πράγματα να κάνει:

-Να καταθέσει χωρίς καμία καθυστέρηση το ακριβές ποσό που έλαβε κάθε Μέσο, το οποίο μέχρι σήμερα αποκρύπτει επιμελώς, για να μάθουν και οι πολίτες και τα Μέσα με ποια κριτήρια τελικά δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και σε ποιον.

-Να υποβάλει αμέσως μετά την παραίτησή του για αυτό το πρωτοφανές πάρτι ημετέρων με τα λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, σε βάρος τελικά των πολιτών, του Τύπου και εν τέλει της Δημοκρατίας»

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours