Σύσκεψη σε Μαξίμου για μέτρα πυρόπληκτων – “Διάγγελμα” Μητσοτάκη το απόγευμα

Ευρεία σύσκεψη  στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί  με θέμα τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Αθανάσιου Πετραλιά, του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστου Τριαντόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, το απόγευμα θα μεταδοθούν δηλώσεις του  Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ αύριο το μεσημέρι, στις 15.00, θα συνεδριάσει, με το ίδιο θέμα,  το Υπουργικό Συμβούλιο.

Βάσει της ίδια ενημέρωσης, ο Πρωθυπουργός εντός της εβδομάδας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα, το Capital.gr σε σχετικό δημοσίευμά του με τίτλο “Κυβέρνηση: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης στους πληγέντες- Καταγραφή ζημιών σε Αττική” μετέδιδε ότι ο εφιάλτης των πυρκαγιών δεν έχει ακόμη τελειώσει αλλά στην κυβέρνηση ξεκινούν να στρέφουν το βλέμμα τους ήδη στην επόμενη μέρα για τη διαχείριση της καταστροφής και τη στήριξη των πληγέντων.

Ήδη σήμερα επανεκκινεί η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών στην Βαρυμπόμπη από κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου με την αποτίμησή τους, να υπάρξει άμεσα η εκτίμηση του ύψους των αποζημιώσεων και του πακέτου στήριξης.

Αύξηση αποζημιώσεων στους πληγέντες

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα ένα πρώτο πακέτο άμεσης στήριξης των πυροπαθών, το οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενίσχυση 600 ευρώ, 600 ευρώ επιπλέον για πολύτεκνες οικογένειες,  έως  6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας, και  οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία από τραυματισμό.

Οι συσκέψεις επ αυτών θα είναι συνεχείς αρχής γενομένης από σήμερα και αναλόγως με την πορεία των πύρινων μετώπων, θα γίνουν και οι ανακοινώσεις από την Κυβέρνηση, εντός της τρεχουσας εβδομάδας.

Προτεραιότητες

Τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης περιέγραψε ο Πρωθυπουργός και το Σάββατο, σε δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στο Συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

1, προτεραιότητα ήταν όλες αυτές τις μέρες πρώτα και πάνω απ’ όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό η προστασία των περιουσιών . Και βέβαια η προστασία των κρίσιμων υποδομών, πρωτίστως της ηλεκτροδότησης του Λεκανοπεδίου.

2. Να διαβεβαιώσω για ακόμα μία φορά όλους τους πληγέντες ότι η αποκατάστασή τους θα είναι η πρώτη πολιτική μου προτεραιότητα, όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες, θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο δρομολογούμε τα έργα προστασίας, τα αντιπλημμυρικά, τα αντιδιαβρωτικά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τις αναδασώσεις.

3. θα στρέψουμε όλη μας την προσοχή στο να αποκαταστήσουμε τις ζημιές με την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και στο να αποκαταστήσουμε και πάλι το φυσικό μας περιβάλλον.

Πηγή:capital.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours