«Σφαλιάρα» Τραμπ στον Μητσοτάκη

Η Ελλάδα υποχωρεί αποδεχόμενη συνομιλίες – διαπραγματεύσεις, με το «πιστόλι στο κεφάλι» της

Παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες των υποτιθέμενων… «έγκυρων αρθρογράφων και ανταποκριτών» (των μυστικών κονδυλίων, πρεσβειών κλπ) και των εξαγορασμένων – από την κυβέρνηση – ΜΜΕ Αθήνας, να παρουσιάσουν το μαύρο ως ασπρόμαυρο ή άσπρο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και αμείλικτη.

Η Ελλάδα υποχωρεί και αποδέχεται συνομιλίες με το «πιστόλι στο κεφάλι» της. Η Τουρκία την ΟΔΗΓΕΙ σε συνομιλίες – διαπραγματεύσεις, με τις «πλάτες» ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος Τραμπ, στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον πρόεδρο της Τουρκίας, δεν… «μάλωσε» τον Ερντογάν για όσα συμβαίνουν στο τρίγωνο Καστελόριζο, Κρήτη, Κύπρος με τις υποθαλάσσιες έρευνες και λοιπές προκλήσεις της Τουρκίας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη ότι «πρέπει να τα βρεις με τον Ερντογάν, μέσω συνομιλιών-διαπραγματεύσεων». Και αυτό, με τα τουρκικά πλοία μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όπως εμείς υποστηρίζουμε (την οποίαν ουδέποτε τολμήσαμε να ανακηρύξουμε, φοβούμενοι την Τουρκία).

Ο Τραμπ ενδιαφερόταν μόνο γιά ένα πράγμα: Να πάρει υπόσχεση από τον Ερντογάν ότι δεν θα προκαλέσει θερμό επεισόδιο στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.

«Φοβήθηκε» ο Τραμπ, λένε τα «παπαγαλάκια», τις… ψήφους των Ελληνοαμερικανών, γι’ αυτό μεσολάβησε. Μάλιστα… φοβήθηκε το 0,003 % (συνολικά, ψήφοι Ελληνοαμερικανών, μοιρασμένοι 50/50 στα δύο κόμματα), του συνόλου όσων πολιτών ψηφίζουν στις ΗΠΑ. Και αυτό το σάπιο «κουτόχορτο» μοιράζεται από… «έγκυρους», στην Ελλάδα.

«Πανηγυρίζουν» οι της κυβέρνησης, μέσω των εξαγορασμένων ΜΜΕ, γιά το τηλεφώνημα Τραμπ. Και αυτά, της «λίστας Πέτσα», αναμεταδίδουν «αμάσητο» ότι τους δίνει η κυβέρνηση να γνωστοποιήσουν. Αλλά για το γεγονός ότι, πριν λίγες ημέρες, τουρκικά, ιταλικά, αμερικάνικα πολεμικά πλοία έκαναν άσκηση στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείται το ερευνητκό πλοίο Oruc Reis, ούτε κουβέντα.

Στις εθνικά δύσκολες τωρινές συγκυρίες, είναι εντυπωσιακή η χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα, με ψευτιές, στην Ελλάδα. Τέτοια παραπληροφόρηση, μόνο επί χούντας γινόταν. Έτοιμα κείμενα προπαγανδιστικά, δίνονται από το πρωθυπουργικό γραφείο και δημοσιοποιούνται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ατόφια, copy & paste, προερχόμενα δήθεν από…»πηγές» και… «κύκλους». Στην Ελλάδα, ανεύθυνες κυβερνήσεις, ασοβάρευτοι πολιτικοί και κόμματα «ομιλούν» μέσω…»κύκλων» και… «πηγών».

Η ελληνική κυβέρνηση με την συμφωνία ΑΟΖ με Αίγυπτο, «γκρίζαρε» μόνη της, ηθελημένα ή άθελα, περιοχές εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η πράξη πιστοποιεί ότι αποδέχεται την ύπαρξη προβλήματος που τίθεται «υπό διαπραγμάτευση». Και η -παλαιότερα- προπαγάνδα γιά ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου, πήγε στα αζήτητα.

Ας θυμηθούμε τι έγινε 6 Αυγούστου ’20. Δένδιας στο Κάιρο, ΜΗ γνωρίζοντας (όπως ο ίδιος δήλωσε) ότι θα υπογράψει συμφωνία με την Αίγυπτο. Υπόγραψε την «κουτσή συμφωνία», όταν έγινε το τηλεφώνημα από Πομπέο. Την επόμενη ημέρα τα τουρκικά πλοία, μέσα στην «ελληνική υφαλοκρηπίδα». Το Oruc Reis δεν είχε απλώσει… δίχτυα γιά ψάρεμα. Καλώδια ήταν.

Τώρα ο Τραμπ είπε το αυτονόητο: «Βρείτε» τα. Κάποιοι κουτοπόνηροι κυβερνώντες στην Ελλάδα, έπεσαν στην παγίδα έξυπνων. Είδαν το «τυρί», των «αφεντικών», αλλά όχι την… φάκα. Γιατί οι «πανηγυρισμοί» στην Αθήνα για το τηλεφώνημα και την δήθεν «μεσολάβηση»;;; Ο Τραμπ έκανε την δουλειά, του φίλου του, Ερντογάν: Διαπραγματεύσεις, για τα… «αδιαπραγμάτευτα» ελληνικών κυβερνήσεων. Και ο Ερντογάν, δικαιούται να χαμογελά. Κέρδισε αυτά που ήθελε, «σέρνοντας» την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις.

Όπως τα έκαναν, οι της ελληνικής κυβέρνησης, με τα τουρκικά πλοία μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, που οι ίδιοι έκαναν «γκρίζα» με την συμφωνία με Αίγυπτο, θα αναγκαστούν να τα «βρουν», με Τουρκία, με διαπραγματεύσεις και, φυσικά, (αναμενόμενες) παραχωρήσεις.

Ναι, «διάλογος» με την Τουρκία, αλλά για ΠΟΙΑ θέματα;;; Αυτά που λέγει η αναξιόπιστη ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή μόνο για τα «θαλάσσια σύνορα» στο νοτιανατολικό Αιγαίο-Μεσόγειο ή και για άλλα;;;

Τα εθνικά θέματα είναι σοβαρή υπόθεση. Δεν προωθούνται, ούτε αντιμετωπίζονται με ψευτιές ασοβάρευτων πολιτικών, με ελεγχόμενα ΜΜΕ άθλιας κυβερνητικής προπαγάνδας. Δεν αντιμετωπίζονται μόνο από ένα κόμμα που αντιπροσωπεύει ποσοστό 39% του λαού. Και η Ελλάδα, δεν φημίζεται γιά εθνική στρατηγική – πολιτική.

Με αυτοσχεδιασμούς, με επικοινωνιακές «πορδές» και ψευτιές, δεν κάνεις εξωτερική πολιτική, ούτε υπερασπίζεις τα συμφέροντά σου, ως χώρα.

Kατά τα υπόλοιπα, ο «Μωυσής», ο «Ηρακλής», ο «μεγάλος ηγέτης», Κυριάκος Μητσοτάκης… «μεγάλωσε»(!!!) την Ελλάδα προς τα… δυτικά, επεκτείνοντας την αιγιαλίτιδα ζώνη (χωρικά ύδατα), από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια. Ανατολικά «κόβει» την Ρόδο στην μέση και διαγράφει το Καστελόριζο, στην συμφωνία για ΑΟΖ, με Αίγυπτο, δίνοντας έτσι ένα μεγάλο δώρο στην Τουρκία… Δοξάστε τον.

Πηγή: kalami.us

About Post Author

+ There are no comments

Add yours