«Ρουκέτες» Τσίπρα κατά ΝΔ για μεσαία τάξη: Τους λέγατε νοικοκυραίους και τώρα τους λέτε μπαταχτσήδες (vid)

«Ποιες είναι αυτές οι «επιχειρήσεις ζόμπι»; Αυτές που παλεύουν να ξανανοίξουν; Αυτές που χρωστούν ΦΠΑ και δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει;

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το μεσημέρι της Τρίτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με «φόντο» τις συνεχείς αναθεωρήσεις της κυβέρνησης στις προβλέψεις της για την ύφεση, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται πλέον για τη μεσαία τάξη.

Αρχικά, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης όσον αφορά στις εκτιμήσεις για την ύφεση λόγω της κρίσης του κορονοϊού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Είναι δυνατόν να γίνεται αυτό το χάος με την πρόβλεψη για τους υφεσιακούς ρυθμούς; Αυτό δίνει μια εικόνα κυβέρνησης που ξέρει πού πατάει;», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ενώ οι κυβερνητικές προβλέψεις αναθεωρούνται προς το χειρότερο, το Μαξίμου δεν προσαρμόζει ανάλογα τα μέτρα στήριξης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τη μεσαία τάξη, την οποία μέχρι χθες «υμνούσε».

«Τους λέγατε νοικοκυραίους και ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας μέχρι χθες. Σήμερα, όμως, τους λέτε μπαταχτσήδες και τις επιχειρήσεις τους τις λέτε: “Επιχειρήσεις ζόμπι”», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα λόγια του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζαββού.

«Ποιες είναι αυτές οι «επιχειρήσεις ζόμπι»; Αυτές που παλεύουν να ξανανοίξουν; Αυτές που χρωστούν ΦΠΑ και δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει; Αυτές που δεν μπορούν – και δεν μπορούσαν ούτε στο παρελθόν – να περάσουν ούτε έξω από τις τράπεζες; Αυτές που αποκλείστηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή και τις εγγυήσεις;», είπε ο κ. Τσίπρας ζητώντας απάντηση από την κυβέρνηση.

Το σχετικό απόσπασμα:

About Post Author

+ There are no comments

Add yours