Αποκλείεται κάθε σκέψη για συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και ο στενός κύκλος του στο πρωθυπουργικό μέγαρο, που πλέον δεν περιλαμβάνει κανέναν υπουργό), πήρε τις αποφάσεις του.

Κάθε εισήγηση που είχε γίνει μέχρι πρόσφατα για την πιθανότητα συγκυβέρνησης έπειτα από επαναληπτικές εκλογές, με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ώστε να διευκολυνθεί η συμφωνία, απερρίφθη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να παραδώσει την πρωθυπουργία. Δεν πρόκειται να δεχτεί καμιά λύση συγκυβέρνησης ή κυβερνητικής συνεργασίας, που δεν θα περιλαμβάνει τον ίδιο ως πρωθυπουργό.

Παρά τις δημοσκοπήσεις, οι πληροφορίες του μεγάρου Μαξίμου δείχνουν ότι ακόμα και στην περίπτωση επαναληπτικών εκλογών με την ενισχυμένη αναλογική των 40 εδρών, η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη πάλι θα υποχρεωθεί σε υποχωρήσεις, καθώς δεν πρόκειται να κατακτήσει την αυτοδυναμία. Με κύρια υποχώρηση, αυτή του «πρωθυπουργού κοινής αποδοχής» και πρόσωπο τύπου Μαργαρίτα Σχοινά στα πρότυπα του Μάριο Ντράγκι.

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Καμιά λύση που δεν θα εγγυάται την παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου δεν πρόκειται να προχωρήσει, εφόσον η Ν.Δ. παραμείνει πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Αντίθετα, επικράτησε η άποψη διενέργειας τριπλών εκλογών, όπως ακριβώς έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εωσότου έγινε πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος, στα βήματα του πατέρα του.

Ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες πιστεύουν ότι μπροστά στο φάντασμα της ακυβερνησίας, εντέλει ο ελληνικός λαός θα δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη άλλη μία τετραετία. Είναι μάλιστα αποφασισμένοι να συγκρουστούν με συμφέροντα που στο παρελθόν είχαν στηρίξει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντας τους ότι «θέλουν πρωθυπουργό διορισμένο, της δικής τους αρεσκείας», προκειμένου να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Ό,τι ακριβώς είχε κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την επιχείρηση «κάθαρση».

Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται να δούμε και ραγδαίες εξελίξεις σε πολύκροτη υπόθεση που έχει ταλανίσει την ελληνική κοινωνία, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εξαρτάται από κανέναν ολιγάρχη.

Πηγή:newsbreak.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours