Τις τελευταίες ημέρες μονοπωλούν την επικαιρότητα οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, η άθλια κίνηση του Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν ώστε να θωρακιστεί η χώρα…

Όμως πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το επιτελείο του, σχεδιάζουν την επόμενη μέρα (από τα «μπάνια του λαού») και με ορίζοντα την ΔΕΘ τον ανασχηματισμό που τόσο συζητήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το Μαξίμου το… λίφτινγκ της κυβέρνησης είχε δρομολογηθεί  για αρκετά νωρίτερα κάτι που δεν έγινε λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στις σχέσεις της χώρας μας με τους γείτονες.

Και δεν είναι λίγοι οι Υπουργοί που αναστέναξαν με ανακούφιση μια και είναι πασιφανές ότι κάποιοι παίζουν τις… καθυστερήσεις!

Υπουργικό-βαθμολογία-πρώτο (1)

Τελικά πρέπει να γίνει ή όχι;

Το newsbreak.gr έχει πάρει πολλές φορές θέση στο συγκεκριμένο θέμα και για συγκεκριμένους Υπουργούς  (και υφυπουργούς) οι οποίοι πέρα από περιορισμένης απόδοσης είναι και «βαρίδια» τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την διαχείριση της –μετά κορωνοϊό- εποχής που θα είναι δύσκολη, απρόβλεπτη και οικονομικά απόλυτα ασταθής.

Σε μια προσπάθεια να αφουγκραστούμε την επιθυμία του κόσμου αλλά και τον παλμό της αγοράς το newsbreak.gr δημιούργησε μία δημοσκόπηση με το απλό ερώτημα:

Πρέπει ο Κ. Μητσοτάκης να κάνει ανασχηματισμό ή όχι;

Στην δημοσκόπηση αυτή διήρκεσε 3 ημέρες και συμμετείχαν 18.345 χρήστες του Facebook.

Πέρα από την βασική ερώτηση εκατοντάδες χρήστες τοποθετήθηκαν με μήνυμα όσον αφορά στην προτίμησή τους σχετικά με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Δηλαδή ονόμασαν τα πρόσωπα τα οποία θα έπρεπε να φύγουν από την κυβέρνηση ή να παραμείνουν.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι τα παρακάτω:

Το 57% δηλαδή 6 στους 10 συμμετέχοντες θεωρούν ότι θα έπρεπε να γίνει ανασχηματισμός.

Οι… «αποτυχημένοι»

Οι υπουργοί που εισέπραξαν ομοβροντία αρνητικών σχολίων, βρίσκονται στην κορυφή της «λίστας» και κατά συνέπεια πρέπει να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση είναι οι Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

Ο μεν πρώτος για τις κατά καιρούς απαράδεκτες προσβλητικές δηλώσεις του αλλά και για τα ψέματα σχετικά με την «επόμενη μέρα» της χώρας, την σχέση των επιχειρήσεων με τις τράπεζες, τις εισπρακτικές εταιρίες και γενικότερα την λειτουργία της αγοράς.

Ο δε δεύτερος έχει συγκεντρώσει τα βέλη των χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης διότι είναι ανακόλουθος με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ακόμα και στο κομμάτι της συνέπειας όσον αφορά στην εξόφληση των επιδομάτων του κορωνοϊού.

Οι πετυχημένοι

Στον αντίποδα οι κύριοι Κικίλιας, Θεοδωρικάκος, Πιερρακάκης και Χρυσοχοΐδης ήταν οι Υπουργοί οι οποίοι εισέπραξαν τα θετικά σχόλια των συμμετεχόντων.

Και αυτό διότι τόσο η περίοδος της κρίσης στον Έβρο και της καραντίνας όσο και το επόμενο διάστημα έδειξαν ότι η ετοιμότητα των τεσσάρων αυτών υπουργών ήταν σε ύψιστο βαθμό.

Να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά τα ευρωπαϊκά χειροκροτήματα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τις εγχώριες δημοσκοπήσεις οι οποίες παρουσιάζουν μία θηριώδη αποδοχή της κυβέρνησης τα σχόλια των χρηστών του Facebook παρουσιάζουν μία διαφορετική εικόνα με μία μεγάλη μερίδα να απαιτεί την παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης και μάλιστα με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours