Κακός χαμός στην εκπομπή της Κοσιώνη: Αποχώρησε ο Γ.Τσίπρας -Παρενέβη έξαλλη η Πόπη Τσαπανίδου

O κακός χαμός έγινε στον αέρα του ΣΚΑΪ!

Κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης στην εκπομπή της Σίας Κοσιώνη, αποχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, καθώς ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας, που ήταν στο πάνελ, δεν ανακάλεσε προσβλητικά σχόλια κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα που έκανε νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Ο Παναγιώτης Λάμψιας ανέφερε αρχικά ότι «ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο αντιγράφει τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά προσπαθεί να μιμηθεί και την φωνή του!

Στη συνέχεια, είπε: «Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη και άλλα παρόμοια!!!

Και πρόσθεσε: “Ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές καταδικασθέντων για τη 17 Νοέμβρη. Δεν είπα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ορισμένοι…».

Η διαμάχη έπιασε «κόκκινο» και είχε σαν αποτέλεσμα, την τηλεφωνική παρέμβαση της Πόπης Τσαπανίδου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής!

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε οργισμένη παρέμβαση ζητώντας επίμονα από τον Παναγιώτη Λάμψια να ανακαλέσει τα «προσβλητικά» σχόλια του, κάτι που δεν έγινε και τελικά έκλεισε με έναν έντονο διάλογο με τη Σιά Κοσιώνη και τη λέξη… ΝΤΡΟΠΗ!

Προσπάθησε να το μαζέψει η Σία Κοσιώνη

«Αυτό το σχόλιο είναι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής. Είναι σκληρή κριτική, εγώ το ακούω αυτό πλην όμως είναι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής» δήλωσε, αρχικά, η Σία Κοσιώνη (προσπαθώντας να μαζέψει την κατάσταση) και προκειμένου να υπερασπιστεί τον συνάδελφο της.

«Είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο συνάδελφος μου ωστόσο νομίζω ότι ήταν ένα σχόλιο που εκφράστηκε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής κριτικής. Τσιμπημένη η κριτική, εγώ το κατανοώ, δεν όμως υπάρχει θέμα προσωπικής προσβολής προς το άτομο…», πρόσθεσε.

Στην πορεία όμως, τόσο ο κ. Γ. Τσίπρας όσο και ο κ. Λάμψιας επέμειναν για αρκετή ώρα στις θέσεις τους με την Σία Κοσιώνη να υποχρεώνεται να δώσει διαφημίσεις προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Κάτι που μάλλον οδήγησε στο αντίθετο αποτέλεσμα, καθώς, μετά το διαφημιστικό διάλειμμα παρενέβη εκτάκτως η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου για να τα πει….

Το δεύτερο μάζεμα της Σιάς Κοσιώνη

«Θέλω να πω από τη μεριά μου ότι αυτό ήταν ένα σχόλιο δημοσιογραφικό στο πλαίσιο του δελτίου. Τα σχόλια στο δελτίο μας δεν είναι προσυμφωνημένα, είναι η προσωπική θέση του εκάστοτε συνομιλητή και σχολιαστή μας. Δεν αποτελεί θέση του ΣΚΑΪ» υπογράμμισε, ξανά η Σία Κοσιώνη προς την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. «Προσωπικά θέλω να μιλήσω ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Τα σχόλια που φιλοξενούμε δεν είναι προσυμφωνημένα και οι συνάδελφοι διατυπώνουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Στο θέμα του συναδέλφου μου για την 17 Νοέμβρη υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά μου γιατί το θεώρησα κάπως τραβηγμένο. Νομίζω το έκανε αποδεκτό ο συνάδελφος και τώρα νομίζω ότι μπορείτε να ακούσετε και τον ίδιο».

«Ντροπή»!!!

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε ότι «ντρέπομαι να επαναλάβω τους χαρακτηρισμούς που άκουσα και ένιωσα την ανάγκη να παρέμβω».

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για ένα λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους.

Είχατε φιλοξενήσει τον κ. Λάμψια στο δελτίο σας, ακούσατε το σχόλιό του, τον ρωτήσατε για τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον αποκάλεσε ‘μίμο’ του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχανε γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιο του, δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές γιατι ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρή και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή».

Μετά την παρέμβαση Τσαπανίδου, ο Παναγιώτης Λάμψιας όχι μόνο δεν ανακάλεσε το προσβλητικό σχόλιο αλλά επέμεινε! “Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές των εκτελεσθέντων της 17Ν, δεν το λέω εγώ, είναι γεγονός. Έχει συμβεί έχουν γίνει πορείες και έχουν γίνει υποστηρικτικές εκδηλώσεις και ορισμένα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν σε αυτές.”…

Η εκπομπή συνεχίστηκε χωρίς εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθησε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Σε μια βαριά προσβλητική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του, προέβη ο δημοσιογράφος και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ κ. Παναγιώτης Λάμψιας.

Στο κεντρικό δελτίο με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, συκοφάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως «υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν» και υποτίμησε τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που τιμούν με την ψήφο και την υποστήριξή τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι είναι «γενίτσαροι».

Στο -υποβολιμαίο;- παραλήρημά του ο κ. Λάμψιας, μίλησε ακόμη για «ορφανά του Άκη» και χαρακτήρισε «μίμο» τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Η προσπάθειά του όμως, να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπάν τις ελπίδες τους, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά, δεν θα περάσει. 

Όσο κάποιοι στον πανικό τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και την πολιτική αλλαγή, ποντάρουν στην τοξικότητα, εμείς θα τους απαντούμε με συγκροτημένο προγραμματικό προοδευτικό λόγο, δημοκρατική δύναμη και ηρεμία».

About Post Author