Η ώρα των δικηγόρων στην υπόθεση Γεωργούλη – Τι ισχύει με το απόρρητο στις Βρυξέλλες

Την ώρα που συνεχίζονται οι μετασεισμοί και η πολιτική σύγκρουση για τη σοβαρή καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου κατά του Αλέξη Γεωργούλη στις Βρυξέλλες η υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι δικηγόροι του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει αποπεμφθεί και από την ευρωομάδα της Αριστεράς, αναμένεται να παραλάβουν τη δικογραφία προκειμένου να την εξετάσουν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ η συνήγορός του Σταματίνα Μαλλά δηλώνει «Δεν έχει κληθεί ποτέ, δεν γνωρίζουμε την δικογραφία, δεν έχουμε λάβει γνώση ακόμη της καταγγελίας που έχει γίνει, ότι μαθαίνουμε το μαθαίνουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και γι΄αυτό το λόγο δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε σε φήμες, θα περιμένουμε να λάβουμε την δικογραφία πιθανόν την Πέμπτη, το μεσημέρι και μετά θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποια τοποθέτηση».

Το απόρρητο των Βρυξελλών και οι φήμες για νέες καταγγελίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλή κουβέντα έχει γίνει τόσο για την χρονική περίοδο που πέρασε μέχρι να προχωρήσουν τα βήματα στη βελγική δικαιοσύνη, αλλά και για το ποιοι και από πότε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη καταγγελία.

Αυτό, άλλωστε, επιχειρεί με σθένος να φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, παρά τις άμεσες κινήσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις που έχει δώσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πάντως, και στη σκιά φημών ότι έρχονται νέες καταγγελίες και για κακοποιητική εργασιακή συμπεριφορά, το αρμόδιο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου τηρεί κατά γράμμα το απόρρητο και δεν είναι πολύ πιθανό ούτε τα κόμματα ούτε ο οποιοσδήποτε να γνωρίζει λεπτομέρειες για τέτοιες υποθέσεις.

Η άρση ασυλίας και η Δικαιοσύνη

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα πάει στην επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου η υπόθεση άρσης ασυλίας, όμως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η διαδικασία θα κρατήσει καιρό.

Σε περίπτωση άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, οι αρχές αναμένεται να καλέσουν τον ευρωβουλευτή να καταθέσει και στη συνέχεια θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο προφυλάκισης, ενδεχόμενο που δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό, καθώς έχουν ήδη περάσει τρία χρόνια από την καταγγελλόμενη υπόθεση. 

Κάναμε ό,τι προβλεπόταν, περιμένουμε τις εξελίξεις

Από την πλευρά της Ελένης Χρονοπούλου, ο δικηγόρος της Σπήλιος Σπηλιάκος τοποθετήθηκε μέσω της ΕΡΤ για την υπόθεση λέγοντας ότι έχουν κινηθεί όλα τα προβλεπόμενα και προσθέτοντας ότι αναμένουν τις περαιτέρω εξελίξεις.

«Η διαδικασία εξακολουθεί να είναι μυστική αυτή τη στιγμή στο στάδιο που βρίσκεται στο Βέλγιο, όπως και η εντολέας μου έχει ευλαβικά τηρήσει αυτά τα τρία χρόνια τη μυστικότητα της διαδικασίας. Εμείς εμμένουμε σε αυτό» τόνισε ο κ. Σπηλιάκος για να προσθέσει ότι η ψυχολογία της πελάτισσάς του δεν είναι καλή μετά τις διαρροές και τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες.

Ερωτηθείς εάν η εντολέας του γνώριζε πώς θα εξελισσόταν η διαδικασία απάντησε: Το χρονικό διάστημα προφανώς όχι. Αυτό είναι αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια της Εισαγγελίας των Βρυξελλών, η οποία ενεργεί στο χρόνο που η ίδια επιλέγει. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω το χρόνο στον οποίο προέβη στο αίτημα στην Ευρωβουλή η Εισαγγελία, ούτε μπορώ να εξηγήσω και να τοποθετηθώ για ποιο λόγο αυτό δεν είχε γίνει νωρίτερα ή γιατί δεν έγινε αργότερα. Εμείς οι δικηγόροι της επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και θα πράξουμε ανάλογα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές και αναμένουμε την εξέλιξη της διαδικασίας.

Τέλος, επισήμανε ότι η καταγγέλλουσα έχει προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά για την υποστήριξη των κατηγοριών που προσάπτει στον Αλέξη Γεωργούλη.

About Post Author