Εκλογές τον Απρίλιο είναι το βασικό σενάριο της κυβέρνησης και το μόνο που μένει να «κλειδώσει» είναι αν οι πρώτες κάλπες θα στηθούν πριν ή μετά το Πάσχα. 

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τις πρώτες εκλογές να γίνονται στις 9 Απριλίου, δηλαδή την Κυριακή των Βαΐων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι δεύτερες εκλογές, με το ειδικό μπόνους εδρών, θα γίνουν το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, χωρίς να διαταράσσεται το Πάσχα, αλλά και η διεξαγωγή των Πανελληνίων  εξετάσεων. 

Τα σενάρια για τις ημερομηνίες των εκλογών

Τα σενάρια για τις ημερομηνίες των εκλογών: 9 Απριλίου ή 7 Μαΐου 

Τα εναλλακτικά σενάρια για το πότε θα στηθούν οι κάλπες 

Το πρώτο εναλλακτικό σενάριο προβλέπει εκλογές ακόμα πιο νωρίς, στις 2 Απριλίου. Με δεδομένη, όμως, την ένταση στα ελληνοτουρκικά και τις κάλπες που στήνονται στη γειτονική χώρα αργότερα, μάλλον το σενάριο αυτό «καίγεται». 

Τα εναλλακτικά σενάρια για εκλογές 2 ή 30 Απριλίου

Τα εναλλακτικά σενάρια για εκλογές 2 ή 30 Απριλίου 

Στο τραπέζι υπάρχει ακόμα «ανοικτή» ημερομηνία για τις 30 Απριλίου, ωστόσο σε αυτήν την περίπτωση, οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν πολύ κοντά στις Πανελλήνιες εξετάσεις. 

«Κρίσιμες» χαρακτήρισε τις πρώτες κάλπες ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στο Mega ζήτησε να μην υπάρξει «χαλαρή ψήφος». 

«Ο πρωθυπουργός αποφασίζει για τις εκλογές» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.      

«Φουντώνει» η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο  προς τις κάλπες

Σε εκλογική ετοιμότητα έχουν θέσει το μηχανισμό τους όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με το προεδρείο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, με αφορμή τις διαρροές στο βρετανικό Τύπο περί επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα υπό όρους, ζητώντας να μην ενταχθεί στην προεκλογική διαμάχη, προκαλώντας την αντίδραση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. 

Σχετικά με τις εκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος δήλωσε: «Για εμάς δεν έχει σημασία το πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά το πώς θα πάμε ως αυτές. Θέλουμε αντιπαράθεση πολιτική και όχι τοξική».

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το σύνθημα «Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής» μπορεί να γίνει πράξη» ανέφερε το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, ενώ η  Ελληνική Λύση επισήμανε με αφορμή τα ελληνοτουρκικά: Οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών που υπερθεματίζουν την προμήθεια F – 16 από την Τουρκία, συνιστούν τον ορισμό της εθνικής μειοδοσίας». 

Πηγή:star.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author