Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τη Μόρια με ΕΥΠ και ΓΕΕΘΑ – Πέτσας: Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα

Εκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης μετά την πρωτοφανή καταστροφή στον καταυλισμό της Μόριας.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα μετέχουν ο υπουργός και και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης και Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στη σύσκεψη θα μετέχουν και ο διοικητής της ΕΥΠ αναγιώτης Κοντολέων αλλά και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκρυψε τον προβληματισμό της κυβέρνησης για το πώς κάηκε ο καταυλισμός, τονίζοντας ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα πυρκαγιάς ή εμπρησμού, γι’ αυτό και η συμμετοχή της ΕΥΠ και των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Εξετάζουμε τον τρόπο και τα αίτια, αν πρόκειται για πυρκαγιά, εμπρησμό ή κάτι άλλο”, είπε με νόημα, προσθέτοντας ότι υπήρξε και προσπάθεια παρεμπόδισης του έργου της Πυροσβεστικής.

Είπε ακόμη ότι η περιοχή θα κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προτεραιότητα είναι η στέγαση των χιλιάδων ανθρώπων.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ακόμη ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα από τα 35 κρούσματα κορονοϊού στη Μόρια, μετά από περίπου 2.000 τεστ που έγιναν.

Μετά από εντολή του πρωθυπουργού στη Λέσβο μεταβαίνει ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου, Μάνος Λογοθέτης, με βασική αποστολή τη στέγαση των χιλιάδων μεταναστών.

Πηγή:thetoc.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours