Δημοσκόπηση MRB: Μπροστά με 10,9 μονάδες η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσκόπηση της MRB επιβεβαιώνει την φθορά της κυβέρνησης, καθώς έξι στους δέκα γυρίζουν την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αξιολογούν αρνητικά την θητεία του.

Η πρώτη επίσημη φθορά της κυβέρνησης είναι γεγονός, όπως αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της MRB, καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζονται τους τελευταίους μήνες προκαλούν σύγχυση και προβληματισμό στους πολίτες.

Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Star, αποκαλύπτει πως έξι στους δέκα γυρίζουν την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αξιολογούν αρνητικά την θητεία του.

Πιο αναλυτικά, το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά την θητεία του πρωθυπουργού, ενώ το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

Παράλληλα, το 50% θεωρεί πως είναι λάθος η διαχείριση της πανδημίας, ενώ έντονες διαφωνίες υπάρχουν για τον ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη, στη θέση του υπουργού Υγείας.

Συγκεκριμένα, το το 50% εκτιμά ότι ο ανασχηματισμός κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση». Παράλληλα, το 53% διαφωνεί με την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη, ενώ έντονες διαφωνίες εκφράζουν οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος.

Ένας στους τρεις υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας ανήκουν στο χώρο του Κέντρου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση και χαρακτηρίζουν «λάθος τον ανασχηματισμό».

 

Επίσης, η δημοσκόπηση σημειώνει πως ταυτόχρονα με την φθορά της κυβέρνησης, παρατηρείται άνοδος της ακροδεξιάς και ιδιαίτερα εξωκοινοβουλευτικού κόμματος, το οποίο είναι γνωστό για τις ακροδεξιές θέσεις του.

Έτσι, με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΑΛ 7,7%, ΚΚΕ 5,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%, ΜέΡΑ25 3,3% κλπ.

Παρόλα αυτά, όμως φθορά αντιμετωπίζει και η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

Βέβαια, το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η επερχόμενη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς μπορεί να αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours