Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου ο υπ. Εθνικής Άμυνας – Τι είπε για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας (vid)

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο πλαίσιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του  ΑΝΤ1, στον Νίκο Χατζηνικολάου,  για τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύη, καθώς και για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Σε ότι έχει να κάνει με τα σενάρια περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε: «Επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε».

 Δείτε το Video:

https://youtu.be/l0HInIeFPl8

Παρέμβαση για το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, που άνοιξε την Κυριακή στη Βουλή ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, έκανε και η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ομιλία της στην εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα η κα Μπακογιάννη είπε: «Επειδή μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις, εντατικοποιούμε αυτή τη δουλειά. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία-πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

About Post Author

+ There are no comments

Add yours