Το όνειρο του Γρηγοριάδη για συνεργασία με το ΚΚΕ και η… «χυλόπιτα» από τον Περισσό

Σφοδρή επίθεση… αγάπης εξαπέλυσε ο προς το ΚΚΕ από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή.

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, δεν φάνηκε να πείθεται από τα γοητευτικά λόγια του συναδέλφου του, θέτοντας ορθά-κοφτά την πολιτική του διαφωνία.

Αρχικά, ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε αρκετές φορές κομμουνιστής και αποκάλυψε πως όνειρό του είναι να συνεργαστεί κάποια στιγμή με τον Περισσό.

«Εμείς δεν έχουμε ανοίξει μέτωπο με το ΚΚΕ. Αγαπάμε και τιμάμε το ΚΚΕ. Όλοι κομμουνιστές είμαστε» είπε, και πρόσθεσε με νόημα: «Είμαι μαρξιστής από γεννησιμιού μου. Εμείς οι κομμουνιστές πρέπει να είμαστε αγκαλιά. Συνεργαζόμαστε με τη ΛΑΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το όνειρό μας είναι να συνεργαστούμε με το ΚΚΕ. Για να τους ανατρέψουμε πρέπει να φτιάξουμε πλατιά στρατιά με κορμό το ΚΚΕ».

Πολιτική «χυλόπιτα» του ΚΚΕ στον Κλέωνα Γρηγοριάδη

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η πολιτική… χυλόπιτα, καθώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, απάντησε πως η κριτική του κόμματός του δεν είναι απέναντι σε κάποιους κακούς τροϊκανούς, αλλά συνολικά στην πολιτική της ΕΕ.

«Το ΜέΡΑ25 κάνει κριτική σε κάποιους κακούς μνημονιακούς, λες και θέλει κάποιος να τιμωρήσει την Ελλάδα. Αυτό δεν ισχύει. Γιατί η πολιτική της ΕΕ ξεκίνησε στα μέσα δεκαετίας του ’90 και δεν είναι ζήτημα τα μνημόνια για την πολιτική αυτή. Είναι συνολική πολιτική. Εμείς είμαστε συνολικά εναντίον της ΕΕ και όχι απέναντι σε κάποιους κακούς τροϊκανούς», απάντησε.

Η απογοήτευση Γρηγοριάδη

«Ξέρετε με πόσο σεβασμό απευθύνομαι σε σας και στο ΚΚΕ. Σας μιλώ με αγάπη και συντροφική αλληλεγγύη. Είπατε ότι η θέση της εργατικής τάξης δεν επιδεινώθηκε από τα μνημόνια. Ο “Ριζοσπάστης” έχει δημοσιεύσει πλαστογραφημένη επιστολή με την ψήφο του αρχηγού μας… Αυτές οι αναδημοσιεύσεις αρμόζουν σε ακροδεξιές λογικές. Εμείς λέμε να λήξει αυτό, να ενωθεί η αριστερά για να παλέψει να απελευθερωθεί η πατρίδα μας» ανταπάντησε, απογοητευμένος, ο κ. Γρηγοριάδης.

πηγή: iefimerida.gr