ΣΥΡΙΖΑ: Τα επιτελεία του Τσίπρα στην μάχη για τις κάλπες

Οι άνθρωποι του προέδρου και τα δύσκολα στοιχήματα στο επόμενο διάστημα για να ξεδιπλωθεί μια παρουσία του κόμματος σε όλα τα πεδία

Καταρχάς, όσο οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές, το ζητούμενο στην Κουμουνδούρου είναι η ενοποίηση της γραμμής και της στρατηγικής. Πλάι στις περιοδείες ανά την Ελλάδα – και δη σε δύσκολους νομούς όπως την Τετάρτη στις 22 του μηνός στην Πέλλα- και πλάι στον σκληρό κοινοβουλευτικό ροκ, λειτουργούν και συντονίζονται οι ομάδες του επιτελικού σχεδίου στο παρασκήνιο.

Καταρχάς οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα όπως ο Μιχάλης Καλογήρου, ο εξ απορρήτων του στα διπλωματικά Βαγγέλης Καλπαδάκης, η γραμματέα της ΚΟ του κόμματος – και στενή του συνεργάτιδα- Όλγα Γεροβασίλη, η γραμματέας της ΚΕ Ράνια Σβίγκου (συνόδευσε τον Τσίπρα στο υπό πλειστηριασμό σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού) και βέβαια οι υπεύθυνοι για τον Τύπο απ’ το γραφείο του (Μπάμπης Παπαδάκης, Νίκος Ανδριόπουλος, Κυριάκος Αργυρόπουλος), ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, ο αναπληρωτής Γιώργος Βασιλειάδης.

Εδώ σημαίνον ρόλο για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων έχουν οι: Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης και Μιχάλης Καλογήρου που συγκροτούν την αρμόδια επιτροπή λαμβάνοντας υπόψιν και τις εισηγήσεις και την εικόνα των Οργανώσεων.

Ο παλιός πρωινός καφές είναι το σημερινό Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, εδώ συναντά κανείς τον Ηλιόπουλο, την Σβίγκου, τον Βασιλειάδη, την Γεροβασίλη, την Έφη Αχτσιόγλου, την Ρένα Δούρου και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Από κοινού πολλές φορές με το ΕΓ συνεδριάζει ο «Πολιτικός Σχεδιασμός» υπό τον Νίκο Μπίστη και με συμμετοχή των Τσακαλώτου, Ραγκούση, Παππά- όλοι μέλη και της ΠΓ. Προσφάτως εδώ, θέμα η ομάδα είχε το πώς θα κρατηθεί ψηλά το θέμα των Υποκλοπών και της ακρίβειας στο μπρα ντε φερ με τον Μητσοτάκη.

Παράλληλα και υπό διαμόρφωση είναι η «Στρατηγική» υπό τον Στέφανο Τζουμάκα με πιο ευέλικτο σχήμα και με απευθείας επαφή όταν χρειάζεται με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ θα έχει στο κέντρο και πιο μακροπολιτικά θέματα.

Επίσης η ομάδα για την Θεωρία και την Ιδεολογία υπό τον οργανικό διανοοούμενο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αριστείδη Μπαλτά και τον καθηγητή Μενέλαο Γκίβαλο.

Παράλληλα με αυτά προφανώς έχει ενδιαφέρον το παρασκήνιο των επαφών του Χρήστου Σπίρτζη στο σκέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του Ανδρέα Νεφελούδη στο σκέλος που αφορά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό – εργατικό κίνημα.

Δύσκολα στοιχήματα και τα δύο, αλλά κρίσιμα για το επόμενο διάστημα και για να ξεδιπλωθεί μια παρουσία του κόμματος σε όλα τα πεδία αλλά και να υπάρξει εικόνα ενός νέου δικομματισμού και μιας πόλωσης και όχι ενός ασθενούς δικομματισμού με ένα κόμμα καθηλωμένο σε χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις.

Τελευταίο μα όχι ασήμαντο είναι το θινκ τανκ του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή ειδικών, καθηγητών κτλ. που πλέον έχουν μπει οργανικά στον σχεδιασμό του κόμματος και επεξεργάζονται ακόμη και πρελούδια νόμων συχνά σε zoom και συνεδριάσεις υπό τον Τσίπρα.

Πηγή:tovima.gr

About Post Author