Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στο «BB-», αλλά υποβάθμισε σε σταθερή από θετική την προοπτική του.

Oοίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα «BB-», αλλά αναθεώρησε την προοπτική του (outlook) σε σταθερή από θετική, λόγω των δυσμενών συνεπειών του κοροναϊού στην οικονομία.

«Η σταθερή προοπτική αντανακλά την άποψή μας ότι τα σημαντικά μαξιλάρια δημοσιονομικής πολιτικής της Ελλάδας αντισταθμίζουν τους κινδύνους για το αξιόχρεό της που προκύπτουν από τον οικονομικό και δημοσιονομικό αντίκτυπο της COVID-19», αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του.

Ο οίκος σημειώνει ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν επιτύχει γρήγορα τη σταθεροποίηση των ποσοστών κρουσμάτων και θανάτων από την έξαρση της COVID-19, αλλά προσθέτει ότι αναμένει η ελληνική οικονομία να συρρικνωθεί κατά περίπου 9% το 2020, λόγω των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, πριν ανακάμψει το 2021.

«Λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τη διάρκεια της πανδημίας και της από αυτή προκύπτουσας οικονομικής κρίσης και του αντίκτυπου στην οικονομία, αναθεωρούμε την προοπτική του αξιόχρεου της Ελλάδας σε σταθερή από θετική», σημειώνει ο οίκος.

«Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει σημαντικά δημοσιονομικά μαξιλάρια εν όψει των οικονομικών και δημοσιονομικών συνεπειών της κρίσης της COVID-19 που υποστηρίζουν το αξιόχρεο της Ελλάδας στο τρέχον επίπεδο» προσθέτει.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours