«Ο επιχειρηματίας ό,τι και σχήμα να επιλέξει ο εργαζόμενος προστατεύεται απόλυτα»

Κατηγορηματικά διέψευσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης κάθε πιθανότητα να μειωθεί ο κατώτατος μισθός μέσω της εκ περιτροπής εργασίας.

«Απαντώ κατηγορηματικά όχι. Η κυβέρνησή μας η πολιτεία προέβλεψε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα πέσει κάτω από τον κατώτατο μισθό ακόμη και αν δουλεύει το μισό χρόνο του μήνα. Αυτό είναι οριζόντιο είναι κόκκινη γραμμή και το βάλαμε και στο νόμο», ανέφερε ο κ. Βρούτσης στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο υπουργός σχολίασε ότι από την Τρίτη 240.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις, συμπληρώνοντας ότι «τον Οκτώβριο -Θεού θέλοντος και να πάνε όλα καλά, θα πληρώσουμε και τις δυο καταβολές αναδρομικών. Η μια είναι του επικουρικού που αφορά 8 μήνες, καθώς τώρα 2 Ιουνίου πληρώνουμε τη νέα επικουρική και είναι από 1-10-19 έως Ιούνιο 2020. Η άλλη θα είναι 12 μηνών, τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων από 1-10-19 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020»

Τέλος, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι ο καθαρός μισθός θα είναι τα 550 ευρώ και με τις ασφαλιστικές εισφορές θα φτάνει στα 650 ευρώ μεικτά. Σε κάθε περίπτωση όπως είπε το το όριο είναι ο σημερινός κατώτατος μισθός. «Ο επιχειρηματίας ό,τι και σχήμα να επιλέξει ο εργαζόμενος προστατεύεται απόλυτα».

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours