Αναδρομικά στους συνταξιούχους – Ποινές σε όσους κάνουν επιθέσεις σε εφοριακούς (video)

Σε όλους τους συνταξιούχους θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών ανεξάρτητα από το αν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ή όχι ενώ το δημοσιονομικό κόστος θα ενσωματωθεί στο φετινό προϋπολογισμό. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό.

Αυξάνονται με τροπολογία που κατατίθεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα στη Βουλή οι συντελεστές υπολογισμού των προσωρινών συντάξεων.

Για τους αυτοαπασχολούμενους η προσωρινή σύνταξη θα υπολογίζεται με ποσοστό 70% αντί για 50% που είναι σήμερα και για τους μισθωτούς με συντελεστή 80%.

Τη λύση για τα αναδρομικά που πρέπει να καταβληθούν σε 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους οριστικοποιούν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε: «Δεν θέλουμε τους πολίτες να τρέχουν σε δικηγορικά γραφεία ή σε λογιστικά γραφεία είτε για να βγάλουν τη σύνταξή τους όπως με τον Άτλα είτε για προσφεύγουν για αντισυνταγματικότητες σε αποφάσεις του Συμβουλίου της επικρατείας».

Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει σε όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα από το αν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ή όχι ενώ το δημοσιονομικό κόστος θα ενσωματωθεί στον φετινό προϋπολογισμό.

Αντιμέτωποι με πολύ υψηλά πρόστιμα αλλά και ποινές αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων τους θα βρίσκονται όσοι απειλούν με χρήση βίας εφοριακούς.

Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην Κοζάνη, προβλέπει πρόστιμα από 10 χιλιάδες έως 50 χιλιάδες ευρώ αλλά και ποινές αναστολής λειτουργίας από 2 έως 6 μήνες ή ακόμη και έως τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής.

Με την ίδια τροπολογία νομοθετείται και η παράταση για την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 28 Αυγούστου.

Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Πηγή: EΡΤ

About Post Author

+ There are no comments

Add yours