Έρχεται νέα ρύθμιση-σοκ για τα νοικοκυριά – Θα πτωχεύουν όπως οι επιχειρήσεις

Νέα ρύθμιση-σοκ για τα νοικοκυριά έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα προωθήσει νέο θεσμικό πλαίσιο για το πτωχευτικό Δίκαιο, σύμφωνα με το οποίο θα πτωχεύουν και τα νοικοκυριά

Οι νέες αυτές ρυθμίσεις θα προωθηθούν κυρίως για να συνδεθούν σε όσους χρωστούν σε τράπεζες για στεγαστικά δάνεια ιδιαίτερα μάλιστα για την πρώτη κατοικία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέες αυτές ρυθμίσεις του θα προσομοιάζουν στο αμερικανικό πτωχευτικό Δίκαιο για τα νοικοκυριά και θα βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο για την αφερεγγυότητα των φυσικών προσώπων.

Με τα σημερινά δεδομένα, στη χώρα μας δεν υπάρχει ένα ενιαίο πτωχευτικό Δίκαιο για φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ εκτός από τις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας (νόμος Κατσέλη), που αναμένεται να καταργηθούν στις 30/4/2020.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσα από το οποίο θα παραπέμπει τα νοικοκυριά να μιλούν απ’ ευθείας με τα πιστωτικά ιδρύματα και να διακανονίζουν το χρέος τους.

Πηγή:tribune.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours