Power Pass: Επιτέλους πληρωμές μετά την καθυστέρηση – Τότε καταβάλλεται το επίδομα Ιουνίου

Παρότι οι πληρωμή του Power Pass Ιουνίου ήταν προγραμματισμένη να γίνει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου η καθυστέρηση ήταν αρκετή.

Καταβάλλεται επιτέλους το Power Pass για τον Ιούνιο με την επιδότηση ρεύματος να πληρώνεται με μεγάλη καθυστέρηση σε σχέση με τις εξαγγελίες από το Υπουργείο Οικονομικών.

Μέσα στις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι πληρωμές για το επίδομα ρεύματος το οποίο αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα δοθεί τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Όσοι λοιπόν δικαιούχοι έλαβαν το εκκαθαριστικό από τον πάροχο τους μέσα στον Ιούνιο τις επόμενες μέρες θα δουν το ποσό του επιδόματος να μπαίνει στους λογαριασμούς τους αν και τα ποσά αναμένεται να είναι μικρότερα σε σχέση με πριν καθώς αφορά μόνο έναν μήνα.

Οι δικαιούχοι για αυτή την επιδότηση δε χρειάστηκε να υποβάλλουν νέα αίτηση στην ανάλογη πλατφόρμα του gov.gr καθώς τα στοιχεία ελήφθησαν απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.

Power Pass: Ποιοι είναι δικαιούχοι και ποιοι όχι – Οι αλλαγές που έρχονται

Για το συγκεκριμένο επίδομα δικαιούχοι είναι :

  • Οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων που δεν ξεπερνά τις 45.000 ευρώ, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020, και
  • Όσοι έχουν ΑΦΜ που καταχωρήθηκε στην πλατφόρμα και δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο.
  • Τα νομικά πρόσωπα που ΔΕΝ ήταν δικαιούχοι του Power Pass.

Αντίθετα, αυτοί που δε θα λάβουν το επίδομα αυτή τη φορά είναι όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν την αίτηση την πρώτη φορά και όσοι δεν πληρώθηκαν ούτε την πρώτη φορά.

Όλα αυτά την ώρα που το μοντέλο στα Power Pass αλλάζει. Οι ακριβείς ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του μήνα ωστόσο ο υπουργός Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι οι επιδοτήσεις θα γίνονται πλέον κλιμακωτά ανάλογα την κατανάλωση ρεύματος. Όσο μικρότερη είναι αυτή τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επιδότηση.

Πηγή:sportime.gr

About Post Author