Χριστάκης:Εφυγε ο Ελληνας που έντυσε Μπους, Κλίντον, Ερντογάν και Καραμανλή

Ο «Νέστορας» της ελληνικής ραπτικής Χριστάκης (Τριανταφυλλίδης) έφυγε από τη ζωή 103 ετών. Πουκάμισά του έργα-τέχνης φόρεσαν Δ. Χορν, Μ. Χατζιδάκις, Λ.Κωνσταντάρας

Στα χέρια του ράφτηκαν μερικά από τα ωραιότερα πουκάμισα που φόρεσαν μεγάλοι ΄Ανδρες. Ο «Νέστορας» της ελληνικής ραπτικής Χριστάκης (Τριανταφυλλίδης) έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, στα 103 του χρόνια. Μπόρεσε να δει το όραμά του να εκπληρώνεται καθώς η παράδοση πέρασε από τον ίδιο στα παιδιά τα εγγόνια του. Σήμερα ο Χρήστος κι Αντώνης Νυφλής εξασκούν την τέχνη του χειροποίητου πουκαμίσου εξελίσσοντας νέα πατρόν και νέα σχέδια.

Αμφότεροι οι εγγονοί του είχαν μιλήσει στο Andro και είχαν αναφερθεί διεξοδικά στο πνεύμα που τους πέρασε ο παππούς τους και στην αγάπη που τους εμφύσησε για το sartorial ρούχο.

Και ποιών πουκάμισα δεν πέρασαν από τα χέρια του… Προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Γιάννη Τσαρούχη και του Σπύρου Βασιλείου (όλοι πελάτες του), ο Χριστάκης – που άλλαξε το «η» σε «ι» κατόπιν σύστασης του λογοτέχνη Στρατή Μυριβήλη για να είναι πιο όμορφη η «φίρμα» στο μάτι – ήρθε στην Αθήνα τη δεκαετία του ’30 από την Κωνσταντινούπολη. Ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα κατάστημα επί της Πανεπιστημίου και τη δεκαετία του ΄40 μεταφέρθηκε στη ναυαρχίδα του επί της οδού Κριεζώτου αριθμός 5 όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα!

Ο Χριστάκης έντυσε επίσης τον Δημήτρη Χορν, τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Νίκο Χατζηκυριάκο Γκίκα και τον Ντέμη Ρούσσο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του βετεράνου φωτορεπόρτερ, Λάκη Γιακουμή, ο οποίος έκανε γνωστή την είδηση μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, ο Χριστάκης «είχε ράψει ακόμα τους Ταγίπ Ερτογάν, Μπιλ Κλίντον, και Τζορτζ Μπους, ενώ είχε επίσης πελάτες πρεσβευτές, ΄Ελληνες του εξωτερικού αλλά και άλλες διεθνείς προσωπικότητες».

Η ανάρτηση του Λάκη Γιακουμή:

Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα: /www.christakisathens.com

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours