Λέξη δεν έβγαλε ενώπιον των αστυνομικών ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος κατά τη σύλληψή του αρνήθηκε τις κατηγορίες χωρίς να προσθέσει τίποτα περισσότερο.

«Αρνούμαι τις αποδιδόμενες σε εμένα κατηγορίες και επιθυμώ να απολογηθώ ενώπιον εισαγγελέα από κοινού με το δικηγόρο μου» ανέφερε και το επόμενο πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που του άσκησε δίωξη για 2 κακουργήματα και επτά πλημμελήματα, για τα οποία θα απολογηθεί το Μ. Σάββατο.

Περισσότερο ομιλητικοί ήταν οι δύο από τους τρεις συγκατηγορουμένους του, που κατηγορούνται και για τους πυροβολισμούς σε βάρος αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία. Ο Γ.Π δήλωσε πως συνεργαζόταν με τον παρουσιαστή αρκετό καιρό, αλλά και πως ο τελευταίος του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο αστυνομικός που τον συνόδευε είχε επιχειρήσει να τον σκοτώσει. «Δεν δέχομαι τις κατηγορίες που μου λέτε. Ξέρω το Μένιο Φουρθιώτη από το 2010 όταν δούλευα στο κανάλι Έψιλον ως φύλακας. Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση. Κάποιες φορές με έπαιρνε για να τον συνοδεύσω από το κανάλι προς το σπίτι και στο ραδιοφωνικό σταθμό» περιέγραψε ο Γ.Π.

Ωστόσο, όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες ο παρουσιαστής τον κάλεσε μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Γ.Σ να τον συνοδεύουν στις διαδρομές του από και προς το κανάλι, καθώς φοβόταν για τη ζωή του η οποία κινδύνευε από τρομοκράτες. «Τις τελευταίες μέρες πήγα για συνοδεία του Φουρθιώτη μαζί με το Γ.Σ με τον οποίο δουλεύαμε μαζί στην φύλαξη του καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού. Ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι’ αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες» και συμπλήρωσε ότι τους ζήτησε να του βρουν άτομα για συνοδεία και security.

«Δεν θα πειράζαμε ποτέ άλλο δημοσιογράφο»

Ο ίδιος εξήγησε ότι από τα λεγόμενα του Μένιου Φουρθιώτη, αυτά τα άτομα που θα προσελάμβανε θα έπαιρναν περισσότερα χρήματα, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Βαξεβάνη, ξεκαθάρισε ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι για να βλάψει κάποιον. «Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν ούτε και ο Γ.Σ. Δεν θα μπαίναμε σε καμιά άλλη διαδικασία ή πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου. Αυτό θέλω να το τονίσω» είπε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο Γ.Π.

Κλείνοντας ανέφερε ότι ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί με τον Γ.Σ για τον Φουρθιώτη από τις 19 Απριλίου 2021. «Επίσης θυμάμαι ότι πριν τρεις μέρες και χωρίς να έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε για συνοδεία μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι’ αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: «Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά», εννοώντας τα άτομα που το έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του».

«Υποψιάστηκα ότι ήθελε άλλα πράγματα»

Κατηγορηματικά αρνήθηκε και ο Γ.Σ την εμπλοκή του στην υπόθεση, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι ο Μένιος Φουρθιώτης αναζητούσε άτομα για να κάνουν επίθεση στο σπίτι του. «Όλα όσα γράφει η δικογραφία και κατηγορούμαι δεν τα έχω κάνει. Είμαι άνεργος και μου ζήτησε ο Γ.Π να πάω μαζί του για τη φύλαξη του Μένιου και στο party fm. Μου είπε ότι ο μισθός θα είναι 1500 € και αμέσως δέχτηκα. Με όλες αυτές τις πράξεις δεν έχουμε καμία σχέση ούτε εγώ ούτε ο Γ.Π. Υποψιάστηκα ότι ήθελε κι άλλα πράγματα αλλά δεν είμαι βέβαιος. Για ότι έχει κάνει ο Μένιος δεν ευθύνομαι εγώ. Λόγω λάθος συνεννόησης του Μένιου με τα άτομα που είχε βρει αυτός, έγιναν οι πράξεις που μας κατηγορείτε. Επίσης δεν κάναμε καμιά άλλη πράξη σε βάρος άλλου δημοσιογράφου» ανέφερε στην κατάθεσή του, εξηγώντας στη συνέχεια ότι το γενετικό του υλικό βρέθηκε επειδή είχε αφήσει ένα σάκο ορειβασίας στο κανάλι, ενώ ο ίδιος δεν βρισκόταν εκεί.

Κατάθεση Βαξεβάνη

Την συνάντησή του με άνθρωπο που του αποκάλυψε πως ο Μένιος Φουρθιώτης ετοιμάζει επίθεση στο ίδιο του το σπίτι, αλλά και σε βάρος του ίδιου, περιέγραψε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. «Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραιβάζ. Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019. Παρότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα την δολοφονία αυτή με όσα είχε εξιστορήσει ο άνθρωπος, τον οποίο είχα συναντήσει στις 6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα» είπε ο Κώστας Βαξεβάνης.

Όμως άρχισε να ανησυχεί όταν την επόμενη ημέρα παρακολούθησε το βίντεο των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. «Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση έγινε ανησυχητική για εμένα, πολύ δε περισσότερο όταν την επόμενη μέρα παρακολούθησα το βίντεο από τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και διέκρινα εξαιτίας της εμπειρίας μου ότι ένας κουκουλοφόρος κυριολεκτικά με λειτουργία επίδειξης μπροστά στις κάμερες που τον καταγράφουν πυροβολεί σε σημεία της οικίας προσέχοντας μάλιστα να μην κάνει κάποια σημαντική ζημιά. Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να πυροβολήσει προς τα πάνω, όπως είναι εκτεθειμένα στην τζαμαρίες του σπιτιού και να δώσει το μήνυμα που ήθελε να δώσει, ουσιαστικά δηλαδή φαινόταν στα μάτια μου ως σκηνοθετημένη επιχείρηση, που επιβεβαιώνει πλήρως όσα μου είχαν ειπωθεί».

«Οι εντολείς μου αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες έχουνε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και θα αποδείξουν στην κύρια ανάκριση την έλλειψη της φυσικής τους παρουσίας» δήλωσε ο συνήγορος δυο εκ των κατηγορουμένων, Κωνσταντίνος Γώγος.

Πηγή:newsbomb.gr/

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours