Υπόθεση Λιγνάδη: Έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και τη μηχανή του ηθοποιού

Έπειτα από εντολή της ανακρίτριας η αστυνομία προχώρησε σε έρευνα στο σπίτι, το αυτοκίνητο και στη μηχανή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως αναφέρει το Mega κλιμάκιο αστυνομικών έφτασε λίγο μετά τις 16:00 πέρασε στο διαμέρισμα του ηθοποιού και σκηνοθέτη προκειμένου να διενεργήσει την έρευνα και να κατασχέσει το κινητό και των υπολογιστή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Για το γεγονός ενημερώθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια ο οποίος τον επισκέφθηκε στις φυλακές της Τρίπολης.

O κ. Κούγιας ζήτησε την αναβολή των ερευνών, ενώ, αιτήθηκε και την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του ηθοποιού-σκηνοθέτη για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τους παθόντες και αυτοψία στο ξενοδοχείο που φέρεται να βίασε τον 17χρόνο το 2015 στην Επίδαυρο.

Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Κούγιας πέρασε το «κατώφλι» του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσεις τρεις αναφορές κατά των δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι αναφορές δεν κατατέθηκαν επίσημα λόγω κορωνοϊού καθώς η γραμματεία ενημέρωσε τον δικηγόρο του δημήτρη Λιγνάδη ότι θα πρέπει να τις αποστείλει μέσω ταχυδρομείου ή κούριερ.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών ενώσεων.

«Οι δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των εισαγγελικών λειτουργών, της ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής.

Οι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως η υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρά τις αντιδράσεις, δε κάνει βήμα πίσω και φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει τις νομικές ενέργειες σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων.

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours