Ιστορική η απόφαση του Δικαστηρίου. Να διορθώσουμε κίνα που δεν θα επιτρέψουν ποτέ πια στο νεοναζισμό να σηκώσει κεφάλι, να σκοτώνει ανθρώπους, να μπολιάζει τη βία.

Η απόφαση που χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση είναι ιστορική, ενώ αποδίδει δικαιοσύνη και ικανοποιεί πλήρως το περί δικαίου αίσθημα.

Η εξειδίκευση της απόφασης του δικαστηρίου, αναλόγως και των αιτημάτων ελαφρυντικών που θα κατατεθούν, αναλόγως και των διαδικασιών που θα απαιτηθούν (πχ τι θα γίνει με τον Λαγό που είναι ευρωβουλευτής), δεν μπορεί να μειώσει την ιστορική απόφαση που ελήφθη.

Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί πλέον να κατέβει στις εκλογές, η ηγεσία της θα βρεθεί στις φυλακές, τα νέα κόμματα που δημιούργησαν διάφοροι «δελφίνοι» (όπως ο Κασιδιάρης και ο Λαγός) που θέλησαν να δείξουν πως κόβουν τους δεσμούς με τον Μιχαλολιάκο μήπως και γλυτώσουν την καταδίκη ή και τη φυλακή καταρρέουν εν τη γεννέσει τους, η αποζημίωση που περίμενε ο «Φύρερ» δεν θα έρθει.

Παρά το γεγονός ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας δεν προβλέπει παρεπόμενες ποινές, παραπέμπει στην εκλογική νομοθεσία τα θέματα καθόδου στις εκλογές, αλλά με κακουργηματικές παραβάσεις και καταδίκες δεν μπορείς να είσαι υποψήφιος.

Ενδιαφέρον έχει και τι θα αποφασίσει το ευρωκοινοβούλιο για τον Λαγό που είναι εκλεγμένος ευρωβουλευτής και ο οποίος λογικά-την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο δεν γνωρίζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για τον κάθε καταδικασθέντα, ούτε το σκεπτικό της απόφασης- θα συλληφθεί και θα μπει στη φυλακή.

Η δημοκρατία επέτυχε μια σημαντική νίκη, αν και δεν πρέπει να παραβλέψουμε αυτό που έγραφε στο iEidiseis, στο θαυμάσιο άρθρο του, ο Κωστής Παπαϊωάννου, σχολιάζοντας το γεγονός ότισύρθηκε στο εδώλιο η Χρυσή Αυγή: «Είναι συλλογικό μας κατόρθωμα και ας οφείλεται σε λίγους, σε πολύ λίγους ανθρώπους. Και μπορούμε να σκεφτόμαστε αναστοχαστικά: πόσο αίμα, πόσος πόνος, πόσος φόβος θα είχε αποφευχθεί αν η ελληνική δημοκρατία αντιμετώπιζε εξαρχής, ως όφειλε, την οργανωμένη ακροδεξιά τρομοκρατία όπως κάθε τρομοκρατία».

Ο ναζισμός, ως γνωστός, δεν είναι ποινικά διώξιμος στη χώρα μας-είναι σωστό; Πώς εγκρίνει την κάθοδο ενός κόμματος στις εκλογές ο Άρειος Πάγος;

Και μπορεί επιφανή στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης να μπουν στη φυλακή, η ακροδεξιά όμως εξακολουθεί ως ιδεολογία να επηρεάζει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με δικαστικές αποφάσεις. Αλλά επ’ αυτών και πολλών άλλων, θα επανέλθουμε.

ΥΓ: Μήπως ο Πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να ξανασκεφτεί πόσο λάθος ήταν η πρόσληψη Ζαρούλια;

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours