Πατήσια: Επιχείρησαν να κάνουν έξωση σε μονογονεϊκή οικογένεια για χρέος 880 ευρώ

Στον δρόμο κινδυνεύει να βρεθεί μονογονεϊκή οικογένεια στα Πατήσια για χρέος 880 ευρώ σε κοινόχρηστα, καθώς το σπίτι της οικογένειας είχε βγει σε πλειστηριασμό πριν από δύο χρόνια.

Το πρωί της Παρασκευής αστυνομικές δυνάμεις ανάμεσά τους και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ,  συνόδευαν τον δικαστικό επιμελητή στην κατοικία.

Όπως αναφέρει το 902.gr έσπασαν την κλειδαριά του σπιτιού και επιχείρησαν να πετάξουν έξω την  μητέρα με τα δύο παιδιά της.

Η πόρτα μπλόκαρε από τις προσπάθειες να ανοίξει και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού κ. Δήμητρα, η οποία είναι εργαζόμενη στο Δήμο Αθηναίων εγκλωβίστηκε εντός.

Μετά την παρέμβαση αλληλέγγυων και σωματίων, που είχαν συγκεντρωθεί στα Πατήσια,  η αστυνομία και ο δικαστικός επιμελητής αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν. 

Η επιχείρηση αποτράπηκε με τη συμμετοχή των συγκεντρωμένων, ενώ όπως αναφέρει το 902.gr ο δικαστικός επιμελητής απείλησε με μηνύσεις τον Μαρίνο Μακρή, μέλος του ΓΠ Αττικής του ΚΚΕ και γραμματέα της ΤΟ Α’ Αθήνας του ΚΚΕ και τον Χάρη Βουρδουμπά, δημοτικό σύμβολο Αθήνας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. 

Στο σημείο βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, καθώς και μέλη του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και συνδικαλιστές.  Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον Λ. Οικονόμου, υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενάντια στην παρέμβαση της Αστυνομίας για να προχωρήσει η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στα Πατήσια.

«800 ευρώ χρωστάει κι έρχεται η Αστυνομία να συνδράμει την εταιρεία που έρχεται να της πάρει το σπίτι, για 800 ευρώ. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες, έχει τεράστιες ευθύνες και εγώ αυτή τη στιγμή σας παίρνω ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης για να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Αστυνομία να μην είναι με την εταιρεία αλλά με τον άνθρωπο», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

About Post Author