Ένας οδηγός σκούτερ επιχείρησε να βγάλει φωτογραφία μία McLaren 720S Velocity και δεν πρόλαβε να φρενάρει, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω της.

Αδιανόητη μεγάλη ζημιά υπέστη μια McLaren 720S Velocity που την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αθήνας.

Το συγκεκριμένο super car λοιπόν βρισκόταν στην Λεωφόρο Ποσειδώνος και όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τραβούσε πάνω του όλα τα βλέματα, καθώς ακόμα και να δεν είσαι λάτρης του είδους, αν το έβλεπες μπροστά σου, καταλάβαινες πως ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Ένας οδηγός σκούτερ λοιπόν είπε να το τραβήξει φωτογραφία εν κινήσει, όμως τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά.

Και αυτό γιατί ο οδηγός της McLaren σταμάτησε σε ένα φανάρι, με αποτέλεσμα το Χ-ΜΑΧ να μην προλάβει να φρενάρει και να πέσει πάνω του, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός του.

Η ζημιά που προκάλεσε είναι τεράστια, με τον ιδιοκτήτη του πολυτελούς αυτοκινήτου να αναφέρει μόνο τα επιφανειακά κοστίζουν 40.000 ευρώ.

Η ζημιά με την πρώτη όψη δεν δείχνει τόσο μεγάλη, αλλά σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, δεν αποκλείεται να χαρακτηριστεί «ολική καταστροφή» από την ασφαλιστική εταιρεία. Φυσικά αυτό ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πάνω από 30 κομμάτια στο πίσω μέρος της 720 S Velocity έχουν επηρεαστεί και βέβαια, ο τιμοκατάλογος των ανταλλακτικών του βρετανικού μοντέλου δεν είναι ακριβώς… προσιτός.
Ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι μόνο η «επιφανειακή» ζημιά κοστίζει κάπου στις 40.000€, χωρίς να έχουν δει ακόμη τι προκάλεσε η σύγκρουση πίσω από τον προφυλακτήρα, προχωρώντας προς τον χώρο του κινητήρα και το πλαίσιο. Βέβαια, για να χαρακτηριστεί «ολική καταστροφή» από την ασφαλιστική εταιρεία, υπολείπονται μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση η ζημιά θα φτάσει σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ίσως και εκατοντάδες. Όμως αυτό που πρέπει επίσης να υπολογίσουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η τρομερή απαξίωση του αυτοκινήτου ύστερα από τη σύγκρουση, αφού οι παραμικρές επεμβάσεις στα supercars αυτής της κατηγορίας και σπανιότητας μπορεί να ρίξει σημαντικά τη ζήτηση και την τιμή του, ακόμη και ένα απλό βάψιμο σε ένα τμήμα του.

O ιδιοκτήτης εξέφρασε τη στενοχώρια του με δύο posts στο Instagram, στα οποία λέει πόσο αξιόπιστη, άνετη και διασκεδαστική ήταν η McLaren 720S του. Δεν παραλείπει να την… αποχαιρετήσει κιόλας, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν έχει πρόθεση να την κρατήσει ύστερα από το τροχαίο ατύχημα, ανεξάρτητα αν τελικά θα χαρακτηριστεί «ολική καταστροφή» ή όχι.

Να αναφέρουμε ότι η έκδοση Velocity της McLaren 720S δημιουργείται από το ειδικό τμήμα MSO της McLaren (McLaren Special Operations) και απευθύνεται σε πελάτες που θέλουν ακόμη πιο ξεχωριστή εμφάνιση για το supercar τους μέσω νέων χρωματικών συνδυασμών και σχεδίων στις ζάντες. Σε ένα από αυτά τα posts, ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι για το τρακάρισμα ευθύνεται ο οδηγός του Yamaha XMAX ο οποίος προσπαθούσε να βγάλει φωτογραφία τη McLaren πίσω από τη δική του και έπεσε πάνω του «αφρενάριστος». Αυτός είναι ο ισχυρισμός του ιδιοκτήτη, δεν γνωρίζουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Φωτογραφίες: Instagram

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours