Η ελληνική κινηματογραφική κοινότητα αποχαιρετά τον πολυσχιδή και ευρηματικό σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Σταμάτη Γιαννούλη, ο οποίος πέθανε σήμερα.

Πολύτιμος συνεργάτης πολύ σημαντικών κινηματογραφιστών, ο Σταμάτης Γιαννούλης συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα όπως ο Σταύρος Τορνές, ο Περικλής Χούρσογλου και ο Σωτήρης Γκορίτσας. Ξεχωριστή ήταν η “υπογραφή” του στην αγαπημένη ταινία “Βαλκανιζατέρ”.

Ο Σταμάτης Γιαννούλης, ήταν από τους βασικούς συντελεστές στις ταινίες «Ένας Ερωδιός για την Γερμανία», ο «Μπαλαμός» και η «Καρκαλού» του Σταύρου Τόρνε, ο «Λευτέρης Δημακόπουλος» του Περικλή Χούρσογλου, το «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, η «Εφήμερη Πόλη» του Γιάννη Ζαφείρη και ο «Έναστρος Θόλος» του Κώστα Αριστόπουλου.

Στην τηλεόραση συμμετείχε στην παραγωγή της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης», ενώ στο παρελθόν ήταν διευθυντής φωτογραφίας στη σειρά «Ο Πρίγκιπας».
Τα συλλυπητήρια έστειλαν ήδη η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση θυμίζοντας ότι ο Στ. Γιαννούλης ήταν ιδρυτικό της μέλος. Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα ότι ο γνωστός σκηνοθέτης “πάντα με τις σκέψεις και τις ιδέες του συνέβαλε στην εξέλιξη του GSC”. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Stamatis_Giannoulis

Ο Σταμάτης Γιαννούλης εργάστηκε και στην τηλεόραση για τις ανάγκες της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης» και της σειράς «Ο Πρίγκηπας». Η πρώτη ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε είχε τίτλο «Lucy» και με αυτή συμμετείχε το 2016 στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας. Το ντοκιμαντέρ «EarthProSeed» που γύρισε ο ίδιος βρίσκεται στη φάση του post-production.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του: «Η απώλεια του Σταμάτη Γιαννούλη θλίβει την κινηματογραφική μας κοινότητα. Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε διευθυντής φωτογραφίας αλλά και σκηνοθέτης. Το βλέμμα του και η ευαισθησία του άφησαν το αποτύπωμά τους σε σημαντικές ταινίες όπως: «Μπαλαμός» και «Καρκαλού» του Σταύρου Τορνέ, «Λευτέρης Δημακόπουλος» και «Ο κύριος με τα γκρί» του Περικλή Χούρσογλου, «Από το χιόνι» και «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, «Εφήμερη πόλη» του Γιώργου Ζαφείρη.Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Η κηδεία του Σταμάτη Γιαννούλη θα γίνει την Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 13:30 από το κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Πηγή:enikos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author