Κιβωτός του Κόσμου: Αυτά είναι τα «πρωτοπαλίκαρα» του πατέρα Αντωνίου με τη χλιδάτη ζωή και τις «φυτευτές» θέσεις εργασίας

«Εκλεκτούς» και απόλυτα αφοσιωμένους ανθρώπους είχε γύρω του ο πατέρας Αντώνιος στο πρώην ΔΣ της «Κιβωτού του Κόσμου» – Πώς έφτασαν από φιλοξενούμενα παιδιά να γίνουν μεγαλοστελέχη με χλιδάτη ζωή – Οι χρυσοί χορηγοί με δωρεές δεκάδων εκατομμυρίων

Χρειάζεται ποτέ ένας άνθρωπος του Θεού, όπως ο πατέρας Αντώνιος, να κυκλοφορεί με κάποιου είδους «σωματοφύλακες» από παιδιά που ήταν πρώην τρόφιμοι των δομών; Λογικά όχι, στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο ιδρυτής και εμπνευστής της Κιβωτού του Κόσμου, φέρεται όχι μόνο να είχε «εκλεκτούς», αλλά και απόλυτα αφοσιωμένους ανθρώπους γύρω του, τους οποίους ο ίδιος τους είχε ανταμείψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι μερικά από τα λεγόμενα… πρωτοπαλίκαρα του πατέρα Αντωνίου που τον συνόδευαν σχεδόν παντού, ήταν οι «σκιές» του σε κάθε του μετακίνηση και φυσικά ήταν μέλη του πρώην Δ.Σ. της Οργάνωσης!

Με βάση λοιπόν το ρεπορτάζ του Live News του MEGA, υπάρχει μια πάρα πολύ χαρακτηριστική φιγούρα ανθρώπου, ένας 34χρονος Ιρακινός στην καταγωγή άνδρας με τα αρχικά Α.Ι. ο οποίος είχε περίοπτη θέση ως «δεξί χέρι» του πατέρα Αντωνίου και φυσικά έφτασε να γίνει Γενικός Διευθυντής στην Κιβωτό του Κόσμου! Ο ίδιος ήρθε μικρό παιδί και έμεινε στη δομή για αρκετά χρόνια. Ουσιαστικά μεγάλωσε εκεί. Κάποια στιγμή ως εργένης, κατάφερε και πήρε ανάδοχο παιδί, στη συνέχεια έγινε δικαιούχος επιδόματος που ξεκινάει από τα 325 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 1.200 και κατέληξε διευθυντής, λίγο πριν κάνει έναν γάμο… υπερπαραγωγή με μία πρώην εργαζόμενη σε δομή της Κιβωτού! Ποιος πλήρωσε για την τελετή που έγινε υπό τη μουσική «επένδυση» κορυφαίων ονομάτων του καλλιτεχνικού κόσμου, κανείς δεν ξέρει. Οσο για τη συνέχεια; Ο 34χρονος Ιρακινός κατάφερε μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, να βρει δουλειά σε τρία δικά του αδέρφια, αλλά και στα τρία αδέρφια της συζύγου του! Συνολικά 6 άτομα, έφτασαν να δουλεύουν και να πληρώνονται, από πού αλλού; Από την Κιβωτό του Κόσμου!

Μετά από 9 χρόνια σε δομή, ο ίδιος έκανε και δηλώσεις σε κάποιες του δημόσιες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις της Κιβωτού, όπου εξυμνούσε τον πατέρα Αντώνιο: «Η Κιβωτός μου έδωσε όχι μόνο σπίτι, αλλά και οικογένεια. Ο πατέρας Αντώνιος με υπερασπίστηκε από μικρό παιδί έναντι στον ρατσισμό που δεχόμουν επειδή ήμουν ξένος. Μου έδωσε ένα καταφύγιο ζωής και όταν κάποιοι τον ρωτούσαν… γιατί προσέχεις τα ξένα παιδιά και όχι μόνο τα ελληνόπουλα και τα δικά σου παιδιά, εκείνος απαντούσε ότι ήταν… όλα δικά του παιδιά. Αν και ιερωμένος ουδέποτε μας μίλησε για θρησκεία. Σεβόταν την καταγωγή και τα πιστεύω του καθενός μας», έλεγε ο 34χρονος Α.Ι από τη θέση του Γενικού Διευθυντή και όσα είχε… καταφέρει να πετύχει ο ίδιος στη ζωή του.

Από πρόσφυγας… σε πόζες με πούρο

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ιστορία της ζωής του 34χρονου πάντα προκαλούσε ερωτήματα. Πώς ένα παιδί που ήρθε πρόσφυγας χωρίς δεύτερο παντελόνι, απ’ όταν ενηλικιώθηκε, ξαφνικά έκανε μια άνετη ζωή, με ταξίδια, ακριβά ρούχα και ρολόγια που «έβγαζαν μάτι». Ο 34χρονος μάλιστα, συχνά ανέβαζε φωτογραφίες όπως μία με ένα πούρο, που αποτύπωναν έναν τρόπο ζωής που μόνο ταπεινό και φτωχικό δεν θα τον έλεγες. Ήταν άλλωστε και τα ταξίδια στο εξωτερικό, αρκετά σε όλη την Ελλάδα αλλά και ο πλουσιοπάροχος γάμος πρόσφατα που άφησε εποχή, με τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα στο πλευρό του και έναν από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές να αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των καλεσμένων.

«Είναι ο … αυτός που βγήκε, αυτός είναι ο μικρός, είναι ο μεσαίος αδελφός του κι είναι και ο μεγάλος αδελφός. Που ο μεγάλος αδελφός είναι ο οδηγός, που οδηγεί τα αυτοκίνητα και πηγαινοφέρνει τα παιδιά. Στη δομή. Ο … είναι ο μικρός αδελφός… Και είναι διευθυντής και δε μας έλεγε τίποτα; Τι το κρύβεις ρε φίλε; Τι το κρύβεις; Έχω πάθει πλάκα ότι ήταν διευθυντής. Δεν ξέραμε τίποτα», αναρωτιέται καταγγέλλοντας – μάρτυρας στην ίδια εκπομπή.

Ολοι οι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου

Δεν έχουν τέλος όμως, οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου». Στο στόχαστρο πλέον, μεταξύ άλλων, βρίσκονται τα πρωτοπαλίκαρα του ιδρυτή της Οργάνωσης, οι οποίοι ερευνώνται για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και ο 34χρονος Ιρακινός που προαναφέρθηκε:

  • Τον Α. Ι. 34 ετών, «δεξί χέρι» του πατέρα Αντωνίου, με καταγωγή από το Ιράκ. Ήταν Γενικός Διευθυντής, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρήκε δουλειές στην «Κιβωτό» στη γυναίκα και τα αδέλφια του
  • Τον Α. Ι. αδελφό του Γενικού διευθυντή, στέλεχος και οδηγός αυτοκινήτων της δομής. ήταν επίσης και διερμηνέας
  • Τον Π.Σ. 34 ετών, ο οποίος ήταν «Κιβωτό» από 1998. Ήταν από τα στελέχη που έβαζαν τιμωρίες, ενώ η σύζυγός του ήταν κοινωνική λειτουργός και μέλος του ΔΣ της οργάνωσης
  • Τον Π.Μ. 39 ετών. Ο συγκεκριμένος ήταν ο πιο «έμπιστος» και μόνιμο μέλος του ΔΣ. Ήταν επίσης αυτός που αγόρασε τη μεζονέτα από πατέρα Αντώνιο.

Η αναδοχή που εξέπληξε!

Είναι όμως, ένα ακόμη περιστατικό, που θορύβησε τον κόσμο γύρω του. Παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός παιδιού από τη δομή, εγείροντας ερωτήματα για το εάν πράγματι πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει. «Ξαφνικά, ο… εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την Κιβωτό. Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την Κιβωτό. Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο. Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από την Κιβωτό. Ένας γάμος πλουσιοπάροχος», αναφέρει άλλη καταγγέλλουσα που στη συνέχεια αποκαλύπτει ότι η ίδια κόπηκε 25 φορές από τη ΜΚΟ στην προσπάθειά της να φιλοξενήσει παιδί.

Ενώ λοιπόν το δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου εγκρίθηκε ως ανάδοχος και έπαιρνε το επίδομα, η γυναίκα που μίλησε στο Live News, παρότι προσπάθησε ουκ ολίγες φορές να γίνει ανάδοχος παιδιού από την «Κιβωτό», πάντα έπεφτε σε τοίχο. «Δεν δίνουνε. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παππάς, ο πατέρας Αντώνης, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δε θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει». Στην περίπτωση της Χριστίνας, 25 φορές είχε εγκριθεί από το σύστημα του υπουργείου Εργασίας για να γίνει ανάδοχη. Και τις 25 φορές η «Κιβωτός», όπως καταγγέλλει, απέρριψε το αίτημά της.

«Επί 25 φορές το σύστημα έχει προτείνει κάποια παιδιά, κυρίως όμως από την Κιβωτό γιατί εκείνοι έχουν τα πολλά. Οι διαδικασίες αυτές, ο μηχανισμός της αναδοχής, είναι πάρα πολύ σωστά, από την άποψη του κράτους οργανωμένα, πλην όμως δεν υπηρετείτε από τις ΜΚΟ, γιατί δεν θέλουν να δίνουν πολλά γι΄ αυτό και έχουν τόσα πολλά. Δεν σας κάνει εντύπωση;». Ο 34χρονος, όπως και άλλα δύο στελέχη της «Κιβωτού» που από φιλοξενούμενοι, με την πάροδο του χρόνου, έγιναν εργαζόμενοι στη δομή, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών για την ασέλγεια που έχει καταγγελθεί αλλά και για τις κακοποιήσεις. Τις απάνθρωπες τιμωρίες που «βάπτιζαν» συνέπειες και τους ξυλοδαρμούς παιδιών της «Κιβωτού».

«Χρυσές» χορηγίες 28 εκατ. ευρώ σε μια 4ετια

Εκτός από τις καταγγελίες που έρχονται «βροχή» για τις κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τρόφιμους της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους, εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ! Την ίδια στιγμή, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός» στην ιστοσελίδα της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν. Οι χορηγοί ήταν μεγάλες εταιρίες κυρίως στο χώρο της ναυτιλίας, με πετρελαιοειδή, αλλά και μεγάλες εταιρίες τροφίμων.

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα 15χρονου προς τη μητέρα του που της δηλώνει πως δεν μπορεί άλλο μέσα σε δομή της «Κιβωτού».

«Δεν μπορώ άλλο εδώ μέσα, πρέπει να γίνει κάτι» λέει στη συνομιλία με τη μητέρα του, 15χρονος που φιλοξενείται σε δομή της «Κιβωτού».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη μητέρα έχασε την προσωρινά την  επιμέλεια του παιδιού της λόγω οικονομικής δυσχέρειας. Ο γιος της επιμένει να τη ρωτά πότε θα φύγει από τη δομή με την ίδια να του ζητά να κάνει λίγη υπομονή.

Χαρακτηριστικό είναι πως κάποια στιγμή η μητέρα ζητά από τον 15χρονο να πάει στις τουαλέτες για να τον καλέσει με βιντεοκλήση.

«Δεν μπορώ είναι κλειδωμένες» απαντά εκείνος, χωρίς να γνωρίζει τον λόγο.

«Τι να πω…εάν κατουριέστε, πάνω σας τα κάνετε;» διερωτάται η μητέρα.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Καταγγελίες τον Αύγουστο, έλεγχοι τέλος Νοεμβρίου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Με τις καταγγελίες, τόσο πρώην τροφίμων όσο και πρώην εργαζομένων, να πέφτουν «βροχή», πλέον η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και, εκτός των άλλων, εξετάζεται στενά και η οικονομική δομή της Οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή, οι πρώτες καταγγελίες για την «Κιβωτό» έγιναν τον Αύγουστο ενώ η απόφαση για ελέγχους ελήφθη τέλος Νοεμβρίου.

Αυτό δείχνει την ολιγωρία των Αρχών, οι οποίες φαίνεται ότι είχαν στα χέρια τους διάφορες καταγγελίες ωστόσο δεν έδειξαν την πρέπουσα σημασία.

Αυτό που τονίζεται είναι ότι και με τη νέα νομοθεσία, οι έλεγχοι παραμένουν ανεπαρκείς και υπάρχουν αρκετά κενά για τους ανθρώπους (παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς) που πρέπει να δουλεύουν σε αντίστοιχες δομές.

About Post Author