Διαζύγιο Κούστα – Γιαννικοπούλου: Τέλος στην ποινική διένεξη

Η πρώην ηθοποιός Σοφία Γιαννικοπούλου και η πλευρά του εφοπλιστή Γ. Κούστα, πρωταγωνιστές του πολύκροτου διαζυγίου εκατομμυρίων ευρώ, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο με πνεύμα συνεργασίας και έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις, βάζοντας τέλος στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας.

Την απόφαση να τα «βρούνε», δίνοντας έτσι ένα τέλος στη μακρόχρονη αντιδικίας τους στα ποινικά δικαστικά έδρανα, φαίνεται πως έλαβαν ο εφοπλιστής Γιάννης Κούστας και η πρώην σύζυγός του και ηθοποιός, Σοφία Γιαννικοπούλου.

Μετά την οριστική έκδοση του διαζυγίου, με την ευχή του Άρειου Πάγου, και το νέο γάμο του εφοπλιστή με την μέχρι πρότινος σύντροφό του Δήμητρα Μέρμηγκα, όλα δείχνουν πως οι άλλοτε σκληροί αντίδικοι βρήκαν πιο… ψύχραιμους ρυθμούς. Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα οι δύο πλευρές έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειπδικείου της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου επρόκειτο να καθίσει η Σοφία Γιαννικοπούλου, κατηγορούμενη για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της ψευδορκίας μάρτυρα.

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν, όπως κάθε φορά, η πρώην ηθοποιός, η οποία παρέμεινε σιωπηλή καθ’όλη τη σύντομη διαδικασία. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αναγνώστηκε από το δικαστήριο δήλωση του Γιάννη Κούστα, στην οποία ανέφερε: «Δεν επιθυμώ τη συνέχιση της δίκης. Δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά της κατηγορουμένης. Δεν επιθυμώ την καταδίκη της, γιατί δεν είχε την πρόθεση να προκαλέσει την άδικη δίωξη μου», ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος του εφοπλιστή, Μιχ. Δημητρακόπουλος, εξήγησε πως δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και πλέον το ποινικό σκέλος του πολύκροτου διαζυγίου «βαίνει προς εκτόνωση».

Έτσι, το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απάλλαξε τη Σοφία Γιαννικοπούλου, κηρύσσοντάς την αθώα για όλες τις κατηγορίες, οι οποίες της είχαν αποδοθεί ύστερα από τις καταγγελίες της πρώην ηθοποιού πως υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον τέως σύζυγό της. Συγκεκριμένα, το Δεκέμβρη του 2012, αφού το ζευγάρι είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στη σχέση του, σύμφωνα με την ίδια, ο Γιάννης Κούστας την είχε εξύβρισε, ενώ υπήρξε και βίαιος, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα οικονομικά θέματα που προέκυπταν με το διαζύγιο.

Μάλιστα, ο εφοπλιστής είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με αναστολή, ενώ κατά το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αθωώθηκε, καθώς και πάλι οι δύο πλευρές έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις. Τότε, η Σοφία Γιαννικοπούλου είχε αναφερθεί στα 22 κοινά χρόνια γάμου με τον Γ. Κούστα, κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό. «Προέχουν τα παιδιά μου που υπεραγαπούν τον πατέρα τους» είχε καταλήξει.

Κι όλα αυτά στο απόηχο των εκατέρωθεν αγωγών που έχουν απασχολήσει την αστική Δικαιοσύνη με «πρωταγωνιστή» την αμύθητη περιουσία του εφοπλιστή. Ήδη, έχουν εκδοθεί σχετικές αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκε πως θα κατανεμηθούν τα εκατομμύρια ευρώ που αποτελούν τα κοινά αποκτήματα κατά τον 20ετή γάμο τους, ο οποίος έληξε με τον Γ. Κούστα να κάνει ακόμη ένα ξεκίνημα στη ζωή του, αυτή τη φορά με τη Δημ. Μέρμηγκα με την οποία έχει αποκτήσει ένα παιδί. Ωστόσο, ανεξίτηλοι θα μείνουν οι ισχυρισμοί και των δύο πλευρών για τον πολυτελή βίο του ζεύγους, τις βίλες και τις απιστίες που οδήγησαν στην οριστική ρήξη.

Πηγή:news247.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours