Τσουνάμι οι λογαριασμοί ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά παρά τις επιδοτήσεις της κυβέρνησης.

ΔΕΗ: Οι λογαριασμοί ρεύματος προκαλούν «ηλεκτροσόκ» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις που ορισμένοι καλούνται να πληρώσουν ακόμα και τα τριπλά, από αυτά που έδιναν πέρυσι τέτοιο καιρό.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανοίγουν τους φακέλους των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και μένουν άναυδοι με τις χρεώσεις που βλέπουν. Η κατάσταση με τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας έχει γίνει πλέον αφόρητη.

Ενδεικτικό της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες και επιχειρήσεις, είναι ο μηνιαίος λογαριασμός ρεύματος που πήρε χθες από την ΔΕΗ, επαγγελματίας με μικρή βιοτεχνική επιχείρηση, όπου η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι διπλάσια της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατανάλωση ρεύματος: 929 ευρώ
Ρήτρα αναπροσαρμογής: 1.865,37 ευρώ
Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις: 458,47 ευρώ

Διαφορά: 170,57 ευρώ
ΦΠΑ: 178,61 ευρώ
Δήμος: 39,32 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ 3.360 ευρώ

Ο πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας Σταύρος Κάτσενος δεν έκρυβε την οργή του, για το τσουνάμι των λογαριασμών ρεύματος. Μάλιστα επέρριπτε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Επειδή δεν έχετε ανοίξει ούτε περίπτερο στη ζωή σας, δεν μπορετε να καταλάβετε τίποτα και επειδή πολύ σύντομα θα σας στείλουμε χιλιάδες εργαζόμενους στην Πειραιώς να τους ζήσετε ή προσγειωθείτε στην πραγματικότητα ή δώστε τη θέση σας σε τεχνοκράτες και ανθρώπους της αγοράς» είπε στο pelop.gr.

«Πώς θα βγουν όλα αυτά τα έξοδα, σε μια αγορά που έχει πέσει 50%; Πώς θα πληρωθούν λογαριασμοί, ΙΚΑ, εφορία, δώρα και μισθοί στο προσωπικό;» διερωτήθηκε ο κ. Κάτσενος.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours