Ακίνητα: Ποιο είναι το προφίλ των ξένων αγοραστών, τι ακίνητα επιλέγουν – Το top 5 και οι αξίες 

Την αγορά ακινήτων επιλέγουν σταθερά και διαχρονικά οι ξένοι επενδυτές, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν τη χώρα μας και για ιδιοκατοίκηση.

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία έρευνας της RE/MAX Ελλάς – του μεγαλύτερου κτηματομεσιτικού δικτύου της χώρας με περισσότερους από 1.000 συμβούλους ακινήτων – ένας στους δύο ξένους αγοραστές ακινήτων προτίμησαν την Ελλάδα με σκοπό την επένδυση, ενώ ένας στους πέντε προχώρησε σε αγορά για ιδιοκατοίκηση.

Από τα δεδομένα της RE/MAX Ελλάς προκύπτει ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς για ξένους αγοραστές. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τελευταία χρόνια, μεγάλο ποσοστό ξένων αγοραστών επιλέγει την αγορά οικιστικών ακινήτων στη χώρα μας είτε για τουριστικούς λόγους, είτε για μόνιμη παραμονή μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ίδιας έρευνας, που καταγράφουν το προφίλ των ξένων αγοραστών στη χώρας μας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η εθνικότητα και η ηλικία τους, η αξία και το είδος των ακινήτων που επιλέγουν.

Σημαντικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα είναι τα παρακάτω:

  • Αδιαμφισβήτητα, το Ισραήλ έχει κατακτήσει την κορυφή ανάμεσα στις πέντε πιο δημοφιλείς εθνικότητες ξένων αγοραστών.
  • Οι 4 στους 10 αγοραστές βρίσκονται στο ηλικιακό γκρουπ από 40 έως 50 ετών.
  • Τα 3 από τα 10 ακίνητα που επιλέχθηκαν για αγορά, ήταν αξίας έως 100.000 ευρώ
  • Δημοφιλέστερη επιλογή σε ποσοστό 46% ήταν τα διαμερίσματα.

Top 5 χωρών με το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον

Ανάμεσα στις πέντε πιο δημοφιλείς εθνικότητες ξένων αγοραστών στην Ελλάδα κατατάσσεται το Ισραήλ κατακτώντας την 1η θέση και ακολουθούν η Κίνα και η Γερμανία στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Η πεντάδα ολοκληρώνεται με τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Αγορές καταγράφηκαν και από άλλες χώρες με επικρατέστερες χώρες της Ε.Ε., την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες εκτός Ε.Ε.

About Post Author