Ηλίας Ζερβός: Θλίψη για τον γνωστό ηθοποιό

Ο ηθοποιός Ηλίας Ζερβός πέθανε ξαφνικά με την δυσάρεστη είδηση να σκορπά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ο Ηλίας Ζερβός είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Νοεμβρίου του 1956. Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές όπως το θρυλικό σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης» στο οποίο υποδυόταν τον δικηγόρο του «Κατακουζηνού». Πιο πρόσφατα συμμετείχε στη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

Από το 1990 συνεργάστηκε με την Audio Visual και άλλες εταιρείες μεταγλώττισης, δανείζοντας τη φωνή του σε κινούμενα σχέδια, σε αφηγήσεις και σκηνοθετώντας μεταγλωττισμένες σειρές.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή «Φλερτ», ο ηθοποιός είχε μιλήσει για την τραγωδία που τον σημάδεψε. Η μουσική που έπαιζε στο πλατό είχε προκαλέσει την έντονη συναισθηματική φόρτιση του Ηλία Ζερβού λόγω της καταγωγής του από την Πόλη.

«Συγγνώμη, με συγκίνησε αυτό που βάλατε… Είχα φύγει από την Κωνσταντινούπολη το 1964, σε ηλικία 8 ετών και ήρθαμε στην Ελλάδα. Εδώ ήμασταν Τούρκοι, για τους Τούρκους ήμασταν Έλληνες. Επειδή γεννήθηκα εκεί, είχα τούρκικη υπηκοότητα… Θεωρούσα ότι ήταν απαγορευμένη πόλη ο τόπος που γεννήθηκα. Και κατάφερα να πάω με αφορμή την “Πολίτικη Κουζίνα” μετά από 40 χρόνια. Μου ήρθαν πολλές αναμνήσεις που της είχα ξεχάσει. Συγγνώμη που συγκινούμαι…» είχε εξομολογηθεί ο ηθοποιός.

«Ήμασταν Έλληνες, εδώ δεν βρεθήκαμε σε μία ξένη χώρα, αλλά είχαμε μία ζωή εκεί, μία καλή ζωή. Όταν ήρθαμε στην Ελλάδα ήταν άγνωστος τόπος για μας. Και να επιβιώσεις και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Είχε διαλυθεί το σύμπαν. Και γι’ αυτό καταλαβαίνω καλά όλους αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώνονται από τον τόπο τους και βρίσκονται σε άλλη χώρα, είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες της Ευρώπης» ανέφερε.

Ο Ηλίας Ζερβός είχε συμμετάσχει σε πολλά θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές. Από το 1990 συνεργαζόταν με την Audio Visual και άλλες εταιρείες μεταγλώττισης, δανείζοντας τη φωνή του σε κινούμενα σχέδια, σε αφηγήσεις και σκηνοθετώντας μεταγλωττισμένες σειρές.

grevias-1


Έχει αποφοιτήσει από την δραματική σχολή Βεάκη, ενώ ήταν και πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών). Ήταν μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής (στον Βόρειο τομέα) με τον συνδυασμό Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου.

Ανάμεσα στις δημοφιλείς σειρές που έχει συμμετάσχει είναι το Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου υποδύθηκε τον δικηγόρο του Χάρη Ρώμα, Κωνσταντίνου Κατακουζινού, Άκρως Οικογενειακόν, Τα Μαχαιρώματα, η Πολυκατοικία, Λίφτινγκ και άλλες.

Ηλίας Ζερβός: Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο του ηθοποιού

Την είδηση του θανάτου του Ηλία Ζερβού έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στo facebook.

«Με μεγάλη θλίψη μόλις μάθαμε ένα τραγικό νέο. Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας ο αγαπημένος μας Ηλίας Ζερβός. Ο καλός μας φίλος, ο άξιος πολυτάλαντος συνάδελφος μας, που έδωσε το στίγμα του στο Θέατρο και την τηλεόραση με υπέροχους ρόλους, που χάρισε την ιδιαίτερη φωνή του σε δεκάδες ήρωες κινουμένων σχεδίων κι αγαπήθηκε από μικρούς κ μεγάλους, ο αγωνιστής ηθοποιός για τα δικαιώματα των ηθοποιών έφυγε αθόρυβα… Αγαπημένε μας φίλε καλό ταξίδι…», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

About Post Author