Χαρδαλιάς: Ανακοινώσεις για τον κορονοϊό (vid)

Ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας για τον κορονοϊό και τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν.

Για την κατάσταση με την εξέλιξη της πορείας του κορονοϊού ενημερώνει αυτή την ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς απο την 1η Ιουλίου μέχρι και 9 Αυγούστου είχαμε 216.2251 εισερχομένων ατόμων και για την ίδια περίοδο 266.116 τεστ κορονοϊού ανα πύλη εισοδου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, απο 1η Ιουλίου μέχρι και 9 Αυγούστου ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ειναι 508 εκ των οποίων 164 ειναι ενεργά 243 επέστρεψαν στη χώρα προσέλευσης και 101 μη ενεργά που παραμένουν στην Ελλάδα.

Εκατόν είκοσι τέσσερα ειναι στην Αττική, τα 140 ειναι στην Κεντρική Μακεδονία, 51 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 11 στη Θεσσαλία, 10 στην Ήπειρο, 52 στα νησιά του Ιονίου, 42 στην Κρήτη, 41 στο Νότιο Αιγαίο, 19 στη Στερεά Ελλάδα, εννέα στην Πελοπόννησο, ένα στη Δυτική Μακεδονία, τρία στο Βόρειο Αιγαίο και πέντε στη Δυτική Ελλάδα.

Όπως επισήμανε, απο τα ενεργά κρούσματα, «62 έχουμε στην Αττική, 20 στην Κεντρική Μακεδονία, 23 στην Κρήτη και 25 στο Νότιο Αιγαίο».

Επίσης, απο τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι 9 Αυγούστου έχουν καταγραφεί 5.623 κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.424 είναι ενεργά και 212 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα προστασίας προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19.

  • Ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρευρεθεί στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη ομιλία του, η οποία, όμως, θα γίνει σε περιορισμένο ακροατήριο στις 5 Σεπτεμβρίου.
  • Από τις 17/08, για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τη Σουηδία, την Τσεχία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία.
  • Από τις 17/08 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδο στην Ελλάδα. Σε αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνονται και οι Έλληνες πολίτες και οι έχοντες άδειες διαμονής. Να σημειωθεί πως το τεστ θα πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.
  • Από τις 16/08 μπαίνει πλαφόν στον μέγιστο αριθμό ατόμων που μπαίνουν στη χώρα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.
  • Ανακοινώθηκε η αναστολή όλων των δημόσιων εκδηλώσεων στις οποίες οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Συμπεριλαμβάνονται συναυλίες και παραστάσεις.
  • Από τις 11 μέχρι τις 23/08 ορίστηκε απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 00:00 μέχρι τις 07:00 στις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και στους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours