Φωτιά σε Κερατέα και Βίλια: Περίπου 50.000 στρέμματα υπολογίζονται από τo Πληροφοριακό Σύστημα για τις Δασικές Πυρκαγιές στην Ευρώπη (European Forest Fire Information System – EFFIS) οι καμένες εκτάσεις σε Βίλια και Κερατέα έως το μεσημέρι της Τρίτης (17/8), σύμφωνα με άρθρο των κ.κ. Α. Καραγιαννίδη και Κ. Λαγουβάρδου στο meteo.gr.

«Καθώς η πυρκαγιά στα Βίλια δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, το νούμερο αυτό αναμένεται να αλλάξει. Από αυτά, τα 7.700 στρέμματα περίπου είναι στην Κερατέα και τα υπόλοιπα 43.300 στρέμματα στα Βίλια», αναφέρουν οι δύο επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην πρώτη σχετική εκτίμησή τους, την οποία συνοδεύει σχετική εικόνα. Ωστόσο σήμερα συνελήφθη 57χρονη για τρεις περιπτώσεις εμπρησμού στη Ρόδο.

Στο σχήμα που ακολουθεί – εξηγούν – φαίνονται:

(α) η εικόνα του περιβαλλοντικού δορυφόρου Aqua στις 14:55. Σε αυτή διακρίνονται (με καφέ αποχρώσεις) οι καμένες εκτάσεις σε Κερατέα, Βίλια και Βαρυμπόμπη αλλά και τα ενεργά μέτωπα της πυρκαγιάς στα Βίλια τη συγκεκριμένη στιγμή.

(β) ένθετοι πίνακες με τις πρώτες εκτιμήσεις του EFFIS για την έκταση των καμένων περιοχών και τα κυριότερα είδη των περιοχών αυτών.

Φωτιά σε Κερατέα και Βίλια

Φωτιά στην Κερατέα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά στην Κερατέα: Μπορεί η φωτιά στην Κερατέα να βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς υπάρχουν δύο αναζωπυρώσεις. Οι αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Αγιασμόθι και Δροσιά, όπου πλέον επιχειρούν πέντε ελικόπτερα, σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Φωτιά στην Κερατέα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Πηγή:Athensmagazine.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours