Υπόθεση Καλογρίτσα: Ποινική δίωξη σε βάρος των εκπροσώπων της λιβανέζικης CCC

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν οι εκπρόσωποι της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

Η εισαγγελία της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση δίωξης για τα αδικήματα της απάτης επι δικαστηρίω και της ψευδούς κατάθεσης σε βάρος των εκπροσώπων της εταιρείας της οικογένειας Χούρι, έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλλει σε βάρος τους ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας.

Υπενθυμίζεται, ότι με τη μήνυση που είχε υποβάλλει ο εργολάβος στρεφόταν κατά των υπευθύνων της λιβανέζικης εταιρείας υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ της εταιρείας CCC και της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ, δικών του συμφερόντων, ήταν εικονική. Μάλιστα, συνέδεσε τη συγκεκριμένη συμφωνία με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016 αποδίδοντας κομβικό ρόλο στη σύναψή της, στον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Καλογρίτσα είχε διαβιβαστεί στη Βουλή, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες του επιχειρηματία σε βάρος του Νίκου Παππά. Μάλιστα, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες η Βουλή κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, ενώ ήδη έγινε η κλήρωση του μελών του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφασίσει την παραπομπή ή μη του Νίκου Παππά σε δίκη.

Σημειώνεται, ότι η δικογραφία που αφορά στον Νίκο Παππά θα διερευνηθεί με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, ενώ η δικογραφία που αφορά στην διαμάχη μεταξύ της οικογένεια Χούρι και του κ. Καλογρίτσα θα ερευνηθεί από την τακτική δικαιοσύνη.

Πηγή:Newsbomb.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours