Τραμ: Στις ράγες το ανακαινισμένο τμήμα από Αγία Σκέπη έως τον κόμβο του ΣΕΦ

Στο επιβατικό κοινό παραδίδεται σήμερα το τμήμα της γραμμής του τραμ από την Αγία Σκέπη έως τον κόμβο του ΣΕΦ.

Πρόκειται για τμήμα το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των έργων για την ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου που εκτελεί η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της περιφέρειας.

Η γραμμή είχε ήδη παραδοθεί στη ΣΤΑ.ΣΥ. προκειμένου να γίνει δοκιμαστική λειτουργία και οι τελικοί έλεγχοι.

«Συμβάλλουμε έμπρακτα στον εκσυγχρονισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αττικής, στο πλαίσιο της εμβληματικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Η Αττική αλλάζει», σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Ειδικότερα, από την Περιφέρεια Αττικής ανακατασκευάστηκε ριζικά το τμήμα της γραμμής του τραμ σε νέα, χαμηλότερη υψομετρικά, θέση. Παράλληλα, ανακατασκευάστηκε τμήμα της γραμμής μήκους 120 μ. πλησίον της στάσης «Αγία Σκέπη» και τοποθετήθηκε νέα διαγώνιος πριν από τη στάση «Τροκαντερό».

«Η νέα γραμμή βρίσκεται σε νέα, χαμηλότερη, θέση προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία στις χαμηλές περιοχές του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Αυτό επετεύχθη μέσω υπόγειας διάβασης κατασκευασμένης αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό και ελευθερώνοντας δύο επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας στην παλιά παραλιακή Εθν. Μακαρίου που είχαν καταληφθεί κατά την αρχική κατασκευή του», ανακοίνωσε η περιφέρεια.

Οι ενδιάμεσες στάσεις Μοσχάτο, Καλλιθέα και προσεχώς η στάση Τζιτζιφιές ανακαινίστηκαν και συντηρήθηκαν πλήρως.

Πηγή:eleftherostypos.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours