Τέλος οι μάσκες για όλους από Πέμπτη σε εξωτερικούς χώρους και τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους

Για τα μέτρα κατά της πανδημίας ενημέρωσαν από το υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Καθώς βελτιώνεται η εικόνα, απελευθερώνονται δραστηριότητες που δεν επιβαρύνουν.Σήμερα έγινε αποδεκτή η εξαίρεση από την υποχρέωση των self test για τους πλήρως εργαζόμενους.Η επιτροπή εισηγήθηκε τη διατήρηση της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Δηλαδή επιτρέπεται να βγάλουμε τη μάσκα μόνο όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Θεωρούμε τη μάσκα ως τη σημαντικότερη προστασία έναντι του κορωνοϊού.

Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για μια πολύ ευχάριστη εικόνα, επισημαίνοντας πως ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα έχει πέσει στο 1,3%.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη, επισημαίνοντας ότι λόγω των διακοπών εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες.

Όπως είπε, αν και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, υπάρχει ακόμα σοβαρός κίνδυνος για τις τουριστικές περιοχές.

Έτσι, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δεν θα έχουν την υποχρέωση να κάνουν self test για να μεταβούν στο χώρο εργασίασς τους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Μετά τις εισηγήσεις της Επιτροπής λοιμωξιολόγων, προχωράμε στην περαιτέρω άρση των μέτρων. Πιο συγκεκριμένα:

-Διατήρηση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς μάσκα στους εξωτερικους χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Αυτό το μέτρο θα ξεκινήσει να ισχύει από αύριο το πρωί στις 5.

Από Δευτέρα θα ισχύουν:

-Η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας
-Άρση της υποχρέωσης self test για τους εργαζόμενους και τους αθλούμενους στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους
-Στην εστίαση, από έξι πηγαίνουμε στα 10 άτομα ανά τραπέζι
-Στις δεξιώσεις το ανώτερο όριο ορίζεται στα 300 άτομα
-Στις οργανωμένες παραλίες έως 120 άτομα ανά 1000 τμ».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours