Ακόμα και το συμβόλαιο θανάτου εξετάζει η ΕΛΑΣ ως ενδεχόμενο για τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Στέφανου Χίου έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, τα ξημερώματα της Δυετέρας.

Οι αστυνομικοί αναμένουν τη βελτίωση της υγείας του για να του πάρουν κατάθεση προκειμένου να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής περισυνέλεξαν από το σημείο της ένοπλης επίθεσης κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών για να εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Όσο για το αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα, σημειώνεται ότι σε αυτήν τη φάση κανείς δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, δεν μπορούν να γνωρίζουν αν πίσω από το χτύπημα βρίσκεται μία τρομοκρατική οργάνωση ή ομάδα μαφιόζων που ενδεχομένως ενοχλήθηκε από κάποιο δημοσίευμα του εκδότη ή οτιδήποτε. Δεν ξέρουν αν η υπόθεση μείνει στο Ανθρωποκτονιών, ή πάει στο Τμήμα Εκβιαστών ή ακόμη και στην Αντιτρομοκρατική.

Οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται σε 4 βασικά σημεία, τα οποία μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση:

1) Συγκεντρώνεται βιντεοσκοπημένο υλικό από κοντινές στο σημείο της επίθεσης κάμερες, ώστε να εξεταστεί αν προκύπτουν ευρήματα τα οποία θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και να διακριβωθεί με ποιό τρόπο διέφυγαν και προς τα που κατευθύνθηκαν οι δύο άγνωστοι.

2) Ερευνάται αν άκουσε ή είδε κάποιος οτιδήποτε,για να εξακριβωθεί αν υπάρχει κάποιο στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί στην έρευνα. Στο σημείο επικράτησε ένταση ενώ οι πυροβολισμοί προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή.

3)Σύμφωνα με όσα αναφέρουν συνεργάτες του δημοσιογράφου σε δημοσιεύματα στο site ιδιοκτησίας του, τόσο ο Στέφανος Χίος όσο και οι συνεργάτες του έχουν δεχτεί απειλές για τα δημοσιεύματά του. Η ΕΛΑΣ εξετάζει κάθε πιθανό σενάριο που μπορεί να συνδέεται με αυτές.

4) Κλειδί στις έρευνες της Αστυνομίας θα αποτελέσει και η κατάθεση του ίδιου του δημοσιογράφου. Τα όσα θα πει στην μαρτυρία του ο Στέφανος Χίος, αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας εις βάρος του.

Στην καρωτίδα και το στήθος τον πέτυχαν οι σφαίρες

Αμφιλεγόμενος, προκλητικός, υβριστής και συχνά στο μάτι του κυκλώνα, ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Μακελειό, δέχτηκε τα πυρά δυο αγνώστων, τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Όπως δημοσίευσε σε φωτογραφίες στο Μακελειό, από το νοσοκομείο ΚΑΤ, οι σφαίρες τον χτύπησαν δίπλα στην καρωτίδα και το στήθος.

Στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου

Από το νοσοκομείο, τo site της ιδιοκτησίας του, ανέβασε υλικό με τον ίδιο τον δημοσιογράφο να είναι με την αναπνευστική μάσκα.

Χιος

Το ίδιο μέσο ισχυρίζεται ότι ο εκδότης – δημοσιογράφος που δέχτηκε τα ξημερώματα επίθεση ενόπλων σώθηκε μόνο και μόνο επειδή μπλόκαρε το όπλο του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του site, οι δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες παραμόνευαν έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια και μόλις ο Χίος εμφανίστηκε, ο ένας εκ των δύο τον πλησίασε ενώ το θύμα ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού. Φέρει δύο διαμπερή τραύματα από σφαίρες πυροβόλου όπλου.

Η μία τον πέτυχε στο λαιμό περνώντας ξυστά από την καρωτίδα, η δεύτερη πέρασε μέσα από το στήθος λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά και αυτό που έσωσε τον δημοσιογράφο είναι το γεγονός ότι το όπλο του δράστη μπλόκαρε πριν αδειάσει και τις υπόλοιπες σφαίρες πάνω του.

Xios

Σωρεία μηνύσεων για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Ίσως είναι ο δημοσιογράφος με τις περισσότερες μηνύσεις και καταδίκες στο “παλμαρέ” του. Μάλιστα, σε μια επίδοση κλήσης από δικαστικό επιμελητή, τον Απρίλιο του 2018, ο Στέφανος Χίος σε έξαλλη κατάσταση πυροβόλησε για εκφοβισμό και στη συνέχεια διέφυγε με ταξί από τα γραφεία της εφημερίδας του στην Καλλιθέα, στην οδό Δοϊράνης. Η καταγγελία που έκανε ο δικαστικός επιμελητής δεν είναι η πρώτη για τη συμπεριφορά του Στέφανου Χίου, τον οποίο συχνά οι τηλεθεατές βλέπουν σε έξαλλη κατάσταση και με τα ίδια τους τα μάτια στο Εκρηκτικό Δελτίο του ΑRΤ.

Τον Μάρτιο ο συνήθως νηφάλιος και ψύχραιμος Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε μήνυση κατά της εφημερίδας “Μακελειό” και του Στέφανου Χίου. Η μήνυση αφορούσε στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που προκαλούν φόβο στον πληθυσμό, με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ζημιάς στη δημόσια υγεία της χώρας και αιτία ήταν για ακόμα μια φορά το χυδαίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Μακελειό”.

Αυτά τα περιστατικά είναι δυο μόνο που προκύπτουν από τα πολύ συχνά προκλητικά και συκοφαντικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Χίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής για ρατσιστικό, αντισημιτικό, ομοφοβικό, αντικομουνιστικό και βίαιο περιεχόμενο, διάδοση ψευδών ειδήσεων, ενώ έχει συλληφθεί στο παρελθόν για προσβολή προσώπων. Για κάποιες από τις υποθέσεις έχει καταδικαστεί. Η ρητορική του έχει χαρακτηριστεί χυδαία από μεγάλο μέρος των Ελληνικών ΜΜΕ.

Από αθλητικός συντάκτης κήρυκας της μισαλλοδοξίας

Ο Στέφανος Χίος έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1990 όταν ήταν παρουσιαστής αθλητικών της ψυχαγωγικής εκπομπής Πρωινός Καφές του ΑΝΤ1 με τη Ρούλα Κορομηλά, ενώ ήταν και ανταποκριτής της εκπομπής από τη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες και κανάλια και το 2010 ξεκίνησε την εκπομπή “Μακελειό”, η οποία ξεκίνησε ως εκπομπή σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και εξελίχθηκε σε αυτοτελή διαδικτυακή εκπομπή. Η εκπομπή πέρασε από διάφορους σταθμούς, όπως το Κόντρα, το ΖΟΟΜ και αλλά ύστερα από διαφωνίες και συνεχή πρόστιμα που επιβλήθηκαν λόγω υβριστικού περιεχομένου, οδηγήθηκε αποκλειστικά σε ανεξάρτητη διαδικτυακή μετάδοση από τον ίδιο τον Στέφανο Χίο. Το Μακελειό θεωρείται σκανδαλοθηρικό, με βάση τις καταγγελίες πολιτών, και ρητορική ενάντια σε πολιτικούς και κόμματα του κοινοβουλίου. Συχνά κατηγορείται για διάδοση ψευδών ειδήσεων. Στις 18 Ιανουαρίου 2015 εκδόθηκε και το πρώτο φύλλο της ομότιτλης εφημερίδος.

Η τρομερή κόντρα με τον Πέτρο Τατσόπουλο

Όσοι έχουν διαβάσει πρωτοσέλιδα του Στέφανου Χίου, οι δήθεν “αποκαλύψεις” που αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια της προσβολής και της χυδαιότητας.

Πριν λίγα χρόνια ο συγγραφέας και τότε βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος είχε γράψει: “Ένα από τα πιο σπαρταριστά θεάματα των τελευταίων ημερών ήταν να παρακολουθείς αυτή τη σκατοσακούλα, τον Στέφανο Χίο, να σκίζει τα ιμάτιά του και να ωρύεται για τη… χυδαιότητα με την οποία εκφραζόμαστε εγώ και ο… Κασιδιάρης. Να ‘σαι καλά, βρε Στέφανε. Δεν μου έμεινε άντερο”. Όπως ανέφερε τότε ο Στέφανος Χίος, η κόντρα τους κρατούσε από την εκπομπή “1821”, που παρουσίαζε ο κ. Τατσόπουλος και τότε είχε κριτικάρει έντονα για ιστορικές… ανορθογραφίες αλλά και για κάποια σχόλια στο διαδίκτυο περί Κολοκοτρώνη και ομοφυλοφιλίας.

“Σήμερα έγραψε αυτά, αλλά στο παρελθόν έχει πει και έχει γράψει χειρότερα. Έχει αποκαλέσει τους τηλεθεατές μου αμοιβάδες και εμένα καραγκιόζη. Ο άνθρωπος έχει σοβαρό πρόβλημα”, έλεγε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Χρυσή Αυγή και διαπόμπευση της νικήτριας του GNTM

Ο Στέφανος Χίος προσέφερε τηλεοπτικό χρόνο σε διάφορα στελέχη της Χρυσής Αυγής μετά το 2012, ενώ ο υπόλοιπος δημοσιογραφικός χώρος είχε συμφωνήσει σε καθολική καταδίκη των μελών της. Σε διάφορες εκπομπές και άρθρα του στήριζε ανοιχτά το πραξικόπημα και τη χούντα, ενώ αναφέρεται συχνά με θετικά σχόλια σε ακροδεξιές αντιλήψεις.

Τον Ιανουάριο του 2019 η εφημερίδα Μακελειό προχώρησε στη κυκλοφορία πρωτοσέλιδου, στο οποίο υποστήριζε ότι βρέθηκε ερωτικό υλικό της νικήτριας της τηλεοπτικής εκπομπής Next Top Model Ελλάδας, κάτι που αποδείχθηκε ψευδές, και εν συνεχεία καταδικάστηκε από τα Ελληνικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα η εφημερίδα ανέφερε “Όλο το βίντεο που προκαλεί σάλο / Σόδομα και Γόμορρα στο αισχρό κι ανήθικο ριάλιτι Greece’s Next Top Model της κυρίας Βίκυς Καγιά”. Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα, η νικήτρια Ειρήνη Καζαριάν προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του Στέφανου Χίου.

Χιος
Πηγή:thetoc.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours