Σοκ στη Μονή Πετράκη: 37χρονος ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες – Σοβαρά τραυματισμένοι οι τρεις

Σοκ προκαλεί η είδηση της επίθεσης με βιτριόλι που δέχθηκαν επτά Μητροπολίτες από ιερέα στη Μονή Πετράκη, στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Μονή Πετράκη ήταν προγραμματισμένο να γίνει Συνοδικό Δικαστήριο και ο ιερέας που επρόκειτο να καθαιρεθεί, έριξε βιτριόλι στους μητροπολίτες για να εκδικηθεί για την επικείμενη καθαίρεσή του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης, που είναι ιερέας από τη Βέροια, πλησίασε στην έδρα και πέταξε το καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες (φέρεται να είχε μαζί του δύο μπουκαλάκια). Αμέσως τράπηκε σε φυγή, όμως ένας φρουρός της Μονής προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει και τραυματίστηκε και ο ίδιος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Οι μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με το καυστικό υγρό είναι οι Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Οι τρεις από τους Μητροπολίτες φέρουν σοβαρότερα τραύματα στο πρόσωπο και διακομίζονται στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Από την επίθεση επλήγησαν και δύο κληρικοί των Συνοδικών Δικαστηρίων.

Σοκ στη Μονή Πετράκη: 37χρονος ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες - Σοβαρά τραυματισμένοι οι τρεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών. Ο δράστης συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

“Πρωτόγνωρο και οδυνηρό περιστατικό. Ευχαριστώ τον Υπουργό και τους συνεργάτες του που ενήργησαν ταχύτατα, ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο. Ο ιερέας δικαζόταν για πράξεις που δεν αρμόζουν στο λειτούργημά του. Είχε πάνω του βιτριόλι ή κάποιο υγρό και από απελπισία ή εκδίκηση το έριξε στους αρχιερείς.

Είναι κάτι που μας προβληματίζει, είναι πολλά τα φαινόμενα βίας τον τελευταίο καιρό.

Χρειάζεται προσπάθεια για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία”, είπε στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Ποιος είναι ο ιερέας που έκανε την επίθεση

ιερεας

Όπως αναφέρει το InVeria.gr, ο 37χρονος ιερέας δράστης της επίθεσης είχε υπηρετήσει σε δύο χωριά της Μητρόπολης Βεροίας, ωστόσο η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα (εξετάστηκαν και εκκλησιαστικά, και ποινικά παραπτώματα). Μάλιστα, είχε συλληφθεί το 2018 για διακίνηση ναρκωτικών.

Έπειτα από πολλές προσπάθειες πιο “ειρηνικής” διευθέτησης του θέματος, ο εν λόγω ιερέας παραπέμφθηκε στα αρμόδια εκκλησιαστικά όργανα προς καθαίρεση από τη Μητρόπολη Βεροίας.

Μάλιστα, ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας -σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις Σέρρες- είχε δηλώσει ότι προτίθεται να αυτοκτονήσει μέσω κοινωνικών δικτύων και είχε κινηθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για να τον αποτρέψει.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, αν και συνοδικός αυτή την περίοδο, καθώς εξαιρέθηκε επειδή ο εν λόγω υπό καθαίρεση ιερέας ήταν εγγεγραμμένος την τελευταία περίοδο στη Μητρόπολή του και από αυτόν ξεκίνησαν οι διαδικασίες της καθαίρεσης.

Πηγή:.thetoc.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours