Ραγδαίες εξελίξεις: Κι άλλη σεξουαλική κακοποίηση κατήγγειλε η Μπεκατώρου

Σεξουαλική κακοποίηση συναθλήτριας της επίσης από το χώρο της Ιστιοπλοΐας που φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί κατήγγειλε ενώπιον του εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Αποκαλύψεις για δεύτερο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης φέρεται να έκανε στην κατάθεσή της στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο η Σοφία Μπεκατωρου.

Η ολυμπιονίκης, που κατέθεσε για περίπου 3 ώρες ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, φέρεται εκτός την δική της περίπτωση να αναφέρθηκε και σε μια ακόμη, κατονομάζοντας μια ακόμη συναθλήτριά της από τον χώρο της Ιστιοπλοΐας, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η δεύτερη αυτή υπόθεση φέρεται να έχει λάβει χώρα σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει ακόμα παραγραφεί. Κατά συνέπεια, η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά της δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Σημειώνεται, ότι μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ολυμπιονίκης φαίνεται να κατονόμασε την περίπτωση συναθλήτριας της στον χώρο της ιστιοπλοΐας η οποία, σύμφωνα με την πρώτη μάρτυρα της έρευνας, έχει υποστεί σεξουαλική βία. Η ποινικά αξιόποινη πράξη κατά της συναθλήτριας της στην οποία αναφέρθηκε επίσημα η Ολυμπιονίκης, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και είναι ενεργή η δυνατότητα, μετά από καταγγελία τής παθούσας, ενεργοποίησης του εισαγγελέα.

Έτσι, θεωρείται δεδομένο ότι η αθλήτρια στην οποία αναφέρθηκε η κ. Μπεκατώρου θα κληθεί άμεσα από τον εισαγγελικό λειτουργό σε κατάθεση προκειμένου να επιβεβαιώσει την κ. Μπεκατώρου ή ακόμη και αυτή με την σειρά της να οδηγήσει στον “επόμενο κρίκο της αλυσίδας” βίαιων και υποτιμητικών συμπεριφορών σε βάρος αθλητών καριέρας από παράγοντες στον χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου η Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε στους δημοσιογράφους «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε».

About Post Author

+ There are no comments

Add yours