Σε τρία στάδια το άνοιγμα των καταστημάτων

Τις ημερομηνίες λειτουργίας των καταστημάτων, ξενοδοχείων και εστιατορίων ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Τρίτη (28/4), σύμφωνα με το πλάνο άρσης των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Βάση του πλάνου από τη Δευτέρα 4 Μαΐου θα λειτουργήσουν ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών, όπως βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών, κομμωτήρια με ραντεβού.

Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου, εκτός των εμπορικών κέντρων, τα οποία θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Σε όλα τα καταστήματα, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών, ενώ θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Από 1η Ιουνίου

Την 1η Ιουνίου ξεκινά και η δραστηριότητα στον τομέα της εστίασης, πάντα με προϋποθέσεις, που θα έχουν μέχρι τότε συμφωνηθεί. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και  θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο κύμα εργασιών της Δικαιοσύνης.

Μέσα στον Ιούνιο, τέλος, και ανάλογα με τις εξελίξεις, θα απελευθερωθεί σταδιακά και η υπόλοιπη οικονομική δραστηριότητα. Κρίνεται απίθανο ωστόσο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις, όπως φεστιβάλ, συναυλίες ή αθλητικά γεγονότα με θεατές.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours