Ξεκινά στις 13:00 ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Πρώτη θα είναι μια νοσηλεύτρια του Ευαγγελισμού. Ποιοι άλλοι θα… «νιώσουν ένα τσίμπημα» σήμερα.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για να ξεκινήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη χώρα μας, με την ελπίδα σιγά – σιγά να μπει τέλος στον εφιάλτη.

Η πρώτη ημέρα της μαραθώνιας επιχείρησης εμβολιασμών της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών ξεκινά σήμερα Κυριακή (27/12) με τους εμβολιασμούς του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού σε πέντε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής.

Συμβολικοί εμβολιασμοί υγειονομικών, πολιτών και κρατικών αξιωματούχων θα γίνουν στα νοσοκομεία “Ευαγγελισμός” και “Αττικόν” και θα καλυφθούν από τα ΜΜΕ, ώστε να πείσουν και τον τελευταίο δύσπιστο πολίτη της χώρας για την ασφάλεια του εμβολίου.

Η ίδια τιτάνια προσπάθεια κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ξεκινά ταυτόχρονα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς τα προηγούμενα 24ωρα παραδόθηκαν ταυτόχρονα χιλιάδες δόσεις σε όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εμβολιασμοί ξεκινούν σήμερα, μεταξύ άλλων κρατών, στην Γαλλία, την Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Κύπρο, την Εσθονία, την Πολωνία κ.α.

Πρώτος συμβολικός εμβολιασμός στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στη 1:00 το μεσημέρι σε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”. Είναι η κα. Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Τμηματάρχης στην κλινική Covid του ίδιου νοσοκομείου.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours