Πορνογραφία ανηλίκων: «Μάνατζερ μοντέλων» δήλωνε 29 χρονος- ‘Αλλες 3 δικογραφίες

Στην εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων πορνογραφίας ανηλίκων, με θύματα κυρίως κορίτσια 12 έως 15 ετών, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Συνελήφθησαν, στην Αθήνα, δύο Έλληνες ηλικίας 29 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα. Παράλληλα, δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν και σε βάρος ενός ακόμη 45χρονου Έλληνα και ενός Πακιστανού 30 ετών.

«Ο 29χρονος, που είχε γυναικείο προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προσποιείτο την μάνατζερ μοντέλων και αφού συνομιλούσε διαδικτυακά με κορίτσια ηλικίας 12 έως 15 ετών, τους ζητούσε να του στείλουν φωτογραφίες τους και βίντεο, τόσο με ρούχα όσο και γυμνές», αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ενώ τους υποσχόταν αμοιβές 200 και 300 ευρώ. 4-5 κορίτσια , τουλάχιστον, φαίνεται να έπεσαν θύματα του.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά Πακιστανό, 30 ετών, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία (δεν συνελήφθη), ο οποίος μέσω facebook και Instagram γνώριζε ανήλικά κορίτσια. Με την χρήση ψυχολογικής πίεσης έπεισε τουλάχιστον ένα κοριτσάκι να του στείλει γυμνές του φωτογραφίες.

Κατά την διάρκεια των ερευνών στο σπίτι του εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και 4 ακόμα αλλοδαποί για παραβίαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Παράλληλα συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας 40 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία για ακόμα έναν, επίσης Έλληνα. Τα θύματα τους ήταν κορίτσια ηλικίας από 12 έως 16 ετών.

Οι έρευνες ξεκίνησαν ύστερα από δύο καταγγελίες που υπέβαλαν και μηνύσεις.

Ακολούθησε διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν ποιοι είναι οι χρήστες και ότι βρίσκονται στην Αθήνα, έγινε άρση των επικοινωνιών, έγιναν γνωστά τα στοιχεία τους, και εντοπίστηκε και ο τόπος κατοικίας τους.

Στις κατ’οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές , κινητά και σκληρός δίσκος Η/Υ.

Από την ψηφιακή έρευνα εντοπίστηκε πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανηλίκων και εξετάζεται αν και πόσα ακόμα κοριτσάκια είχα πέσει θύματα τους.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα ή επώνυμα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τηλεφωνικά: 11188

E-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Twitter: @CyberAlertGR

Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr )

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Πηγή:ert.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours